Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Avslöjar: Christine Meltzer gör ny komediserie i Kanal 5 – så blir ”Parterapi”

Christine Meltzer spelar in en ny tv-serie med titeln ”Parterapi” som Staffan Lindberg regisserar. Premiär 2019 på Kanal 5 och Dplay. Foto: Magnus Ragnvid / Kanal 5

Spoiler alert kan nu berätta att Christine Meltzer gör en ny komediserie för Kanal 5. I ”Parterapi” ska skådespelaren spela tolv olika rollfigurer – de tio avsnitten regisseras av Staffan Lindberg och har premiär senare i år. ”Det känns som en oerhörd lyx”, säger Christine Meltzer.  

Hon har spelat in sitt tv-program ”Meltzer och kärleken” och för tillfället står fler avsnitt av ”Sommaren med släkten” på schemat. 

Därefter väntar en veckas ledighet, sedan börjar inspelningen av ”Parterapi”, en ny serie i Kanal 5 där Christine Meltzer, 44, spelar tolv olika rollfigurer i första säsongen. 

Premissen: under tio avsnitten får tittaren träffa par som går i terapi. Meltzer kan spela kvinna, man, straight eller gay och rollfigurer i olika åldrar. Övriga roller görs av okända skådespelare.

”Parterapi” baseras på NRK-succén med samma titel, där skådespelaren Kevin Vågenes gör huvudrollen. Det var under andra säsongen av serien som de norska tittarna fick upp ögonen för serien på riktigt, då nära nog en miljon tittare såg de tio avsnitten som sändes under hösten 2018 i NRK.  

Norska ”Parterapi” har i sin tur hämtat inspiration från ”Web Therapy”, som sändes i fyra säsonger på amerikanska Showtime och som hade Lisa Kudrow, känd som Phoebe i ”Vänner”, i huvudrollen.

Christine Meltzer berättar: 

– För det första tycker jag att den norska serien är skitrolig. Verkligen rolig. Jag blev imponerad av att han var så duktig på att göra de här olika rollfigurerna. Sedan har jag på något sätt längtat till att få klä ut mig igen, men jag har inte vetat hur forumet ska vara för att jag ska bli riktigt sugen på att göra det igen. 

– När det här kom fanns det inte en tvekan, utan jag kände att det var helt rätt. Här ska jag ju inte vara kända personer, utan göra karaktärer, och det är det roligaste jag vet. Men hur jag ska lyckas och hur allt blir återstår att se, det är ju ett tag kvar, men jag har börjat gjuta näsor och ansiktsdelar. 

Du ska spelar tjejer, kvinnor, gubbar och snubbar, så på förhand, vad tror du blir den stora utmaningen med serien?

– I och med att jag har gjort det här i så många år och så många gånger tänkt ”skojar ni med mig att jag ska göra den här personen” och sedan fått jobba för att vara lik en viss person… här har jag ingen som jag måste vara lik, så jag ser alla som en utmaning, för nu ska jag inte vara lik någon annan, utan det ska vara så roligt som möjligt, säger Christine Meltzer och fortsätter: 

– Men de ska inte vara karikatyrer heller, utan levande och äkta, så man kan känna igen dem.   

Tolv rollfigurer är ganska många.

– Det är sjukt många. Jag har inte vågat bena ut dem helt ännu. Vi har börjat med namnen, men jag vet inte vilka näsa som får sitta på vilken person.

Hur fungerar det där, kan det vara ett namn som triggar igång processen?

– Ja, det kan det. Alla jobbar på olika sätt, men för mig kommer det mesta när masken är klar. Vi har pratat om att vi ska repetera, men då har jag känt att jag inte kan repetera utan att vara utklädd. Så det är först på inspelningsdagen som jag vet om vi har lyckats göra en viss person levande. 

Du jobbar med Staffan Lindberg igen. Finns det någon speciellt anledning till det, som trygghet att ni jobbat tillsammans tidigare?

– Precis det du säger. Han vet vad som funkar och han känner mig väl, och det är jättetryggt att ha det. Jag litar på det han säger och jag vågar göra fel. Om det skulle vara med någon ny så skulle jag känna att jag behövde leverera direkt. Staffan vet hur han får fram det bästa ur mig och han låter mig och hjälper mig att improvisera. Jag kan inte se någon annan än Staffan som jag skulle kunna göra det här med.  

– Jag har otroligt mallig att jag ska få göra det här. Det känns som en oerhörd lyx. Även om jag har hållit på länge är jag så otroligt tacksam och glad. 

Inspelningen av ”Parterapi” börjar under hösten med planerad premiär senare i år på Kanal 5 och Dplay. Staffan Lindberg regisserar de tio avsnitten, som produceras av Jarowskij med Helena Sandklef som producent. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya tv-program i Kanal 5