Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Josephine Bornebuschs nya serie ”Älska mig” görs i amerikansk version: ”Just nu firar vi”

”Älska mig” är en ny tv-serie med premiär hösten 2019 på Viaplay. Josephine Bornebusch har skrivit manus, regisserar och spelar en av huvudrollerna. Foto: Frida Wendel/Viaplay

Josephine Bornebuschs ”Älska mig” görs i amerikansk version. ABC har beställt ett pilotavsnitt av ”Love Me”, som baseras på den kommande Viaplay-serien och bland annat produceras av Hollywoodstjärnan Elizabeth Banks. ”Man vet ju aldrig vad händer men just nu firar vi”, säger Josephine Bornebusch. 

Det var i november förra året som jag kunde berätta om ”Älska mig”, Viaplays kommande originalserie som Josephine Bornebusch regisserat, skrivit manus till samt spelar huvudrollen i.

På rollistan finns förutom Bornebusch även Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammar, Görel Crona samt Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr. Serien beskrivs som en varm dramakomedi om ”relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik.”

Nu rapporterar Deadline att amerikanska ABC planerar en serie baserad på Bornebuschs format. 

”Love me”, som den amerikanska serien heter, kommer från Erin Cardillo och Richard Keith samt äkta paret Max Handelmans och Elizabeth Banks produktionsbolag Brownstone Productions liksom Warner Bros. TV, där Cardillos och Keiths bolag In Good Company ingår. Josephine Bornebusch är exekutiv producent för den amerikanska versionen. 

ABC har beställt en så kallad put pilot av ”Love Me”, något som i majoriteten av fallen innebär att en första säsong faktiskt blir av. 

Josephine Bornebusch säger i en kommentar till Spoiler alert: 

”Det är så klart spännande och svinkul med intresset för serien i USA, redan innan vi haft premiär här hemma. ”Älska mig” handlar ju om kärlek i tre olika generationer och det universella temat verkar göra att serien passar bra även i andra länder. Man vet ju aldrig vad händer men just nu firar vi”. 

Erin Cardillo och Richard Keith har skrivit ”Love me”, som följer en familj i Chicago över generationsgränserna. Serien ska ”utforska hur deras ovillkorliga kärlek till varandra hjälper dem att navigera höjdpunkter och djupa dalar”. 

I samband med att jag avslöjade att Viaplay beställt ”Älska mig” berättade Josephine Bornebusch:

”Det här är en serie som handlar om relationer och hur man hanterar kärlek i olika skeden av sitt liv. En varm serie om livet, från start till slut. Det känns som att jag måste nypa mig i armen varje dag. Sjukt roligt och spännande och overkligt och lustfyllt och skrämmande och givande och lärorikt och… jag kan bara fortsätta.”

Josephine Bornebusch jobbar parallellt med en annan serie som har arbetstiteln ”Harmonica”. Där har Bornebusch och Jonas Karlsson skrivit manus, och serien beskrivs som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö. Duon kommer även regissera samt spela huvudrollerna. ”Harmonica” har planerad inspelningsstart 2020. 

Bornebusch har under våren, förutom att spela ”Mickan” Schiller, även regissera fyra avsnitt i den kommande säsongen av ”Solsidan”, som har premiär senare i år på C More och TV4.

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund och har premiär hösten 2019 på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier