Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Zara Larsson, The Cure, Jireel, Seinabo Sey – här är spelningarna TV4 direktsänder från Way Out West

TV4 direktsänder flera konserter från Way out west 2019 i Göteborg, bland annat Zara Larsson, The Cure och Jireel. Foto: Faramarz Gosheh/ Way Out West/Luger

Zara Larsson, The Cure, Jireel, Seinabo Sey och Silvana Imam. Det är några av artisterna vars spelningar TV4 direktsänder från årets Way out west i Göteborg.  

Det var i slutet av juli som Bonnier Broadcasting meddelade att man ska direktsända flera konserter från Way out west 2019, som pågår mellan den 8 och 10 augusti. 

Redan då stod det klart att spelningarna med The Cure, James Blake och Seinabo Sey kommer gå att se på TV4 Play. Nu är än fler artister bekräftade. 

Bland dessa finns svenska artisterna Zara Larsson, Jireel och Silvana Imam, liksom Daniel Norgren och alltid förträffliga Amason. 

Det här är spelningarna som TV4 Play direktsänder (fler konserter förväntas tillkomma på lördagen):

Torsdag 8 augusti: From Bamako to Birmingham: Amadou & Mariam and Blind Boys of Alabama (15.30); Silvana Imam (16.45); Zara Larsson (19.15); James Blake (20.30). 

Fredag 9 augusti: Jungle (14.00); Daniel Norgren (15.10); Jireel (16.25); Seinabo Sey (20.45); The Cure (22.00). 

Lördag 10 augusti: Amason (17.25); Christine and the queens (18.40). 

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, har tidigare sagt så här om satsningen: 

”Way Out West erbjuder flera av vår tids mest intressanta musikartister och vi på TV4 älskar ju musik. Så det känns som ett perfekt samarbete där vi kan erbjuda TV4 Plays alla 3 miljoner användare möjligheten att känna på festivalpulsen från Slottsskogen i Göteborg.”

Peter Björklund på Luger, arrangörerna bakom Way Out West, i en kommentar från när det bekräftades att TV4 Play skulle direktsända konserter från spelningen: 

”Festivalupplevelsen utvecklas varje år. Förutom att vi erbjuder livebilder på storbildsskärmar på området så känns det självklart att bidra med samma tjänst i mobilen eller framför tv:n. Vi är övertygade om att livestreamen på TV4 Play kommer att uppskattas både av festivalbesökare och de som av olika anledningar inte har möjlighet att vara på plats i Göteborg.”

Way Out West 2019 pågår 8-10 augusti. Den första direktsända konserten i TV4 Play börjar torsdagen den 8 augusti 16.45. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program