Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till ”Fartblinda” – så blir C Mores och TV4:s serie med Julia Ragnarsson, Matias Varela

Matias Varela och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna i ”Fartblinda”, en ny originalserie på C More och TV4. Foto: C More

”Fartblinda” är en ny originalserie hos C More och TV4 med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna. Här är första trailern. 

”Fartblinda” har premiär 19 augusti på C More och börjar rulla den 2 september i TV4. 

Nu finns en längre trailer till serien, som är på åtta avsnitt och som baseras på Carolina Neuraths bok med samma titel. 

I ett tidigare pressmeddelande beskrivs serien som ”ett spännande relationsdrama i finans- och tidningsmiljö med journalisten Bea Farkas i centrum vars jakt på sanningen om ST-Banken försvåras av hennes kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder Rooth.”

Julia Ragnarsson spelar Bea Farkas, medan Matias Varela gör rollen som Peder Rooth. På rollistan finns även bland andra Claes Månsson, Peter Eggers, Albin Grenholm, Mats Blomgren, Julia Dufvenius, Kajsa Ernst, Oskar Thunberg¸ Edvin Endre och Johan H:son Kjellgren.

Jens Jonsson är huvudregissör för ”Fartblinda”, samtidigt som Johan Lundin är avsnittsregissör. Jesper Harrie är seriens huvudmanusförfattare. Maria Karlsson och Jonas Bonnier har även skrivit manus.  

Redan i oktober 2017  kunde jag berätta att TV4 och C More  hade en serie baserad på Carolina Neuraths roman ”Fartblinda” i utveckling.

I april förra året bekräftades att Bonnier Broadcasting  gett grönt ljus till den FLX-producerade serien. Inspelningen började i mitten oktober och i samband med det stod det klart att  Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar huvudrollerna i serien.

I samband med inspelningen bekräftades även att Kajsa Ernst och Claes Månsson medverkar i serien, precis som Peter Eggers, Albin Grenholm, Mats Blomgren och Oskar Thunberg.

Claes Månsson gör rollen som Otto Rehnskiöld, styrelseordförande för banken som är en av de centrala platserna i ”Fartblinda”, medan Kajsa Ernst spelar bankens säkerhetschef Birgitta Kechinsky.

Mer om handlingen, från samma pressmeddelande: ”Den unga journalisten Bea Farkas jagar nästa scoop och får reda på oegentligheter på ST-bankens tradingavdelning. Banken har tagit så stora risker att de bryter mot lagkrav och riskerar aktieägarnas, kundernas och skattebetalarnas pengar.”

Vidare: ”Hennes jakt på sanningen försvåras av att hon har en kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder Rooth. Men Bea lägger relationen åt sidan för att avslöja oegentligheterna. För det får hon betala ett högt pris.”

”Fartblinda” produceras av FLX för C More och TV4 i en samproduktion med Film Capital Stockholm. All3Media distribuerar serien internationellt.  

”Fartblinda” har premiär 19 augusti på C More och den 2 september i TV4.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier