Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

SVT flyttar nya ”Line of duty” – då har säsong 5 svensk premiär

Martin Compston, Vicky McClure och Taj Atwal på en bild från ”Line of Duty” säsong 5, som har svensk premiär 5 augusti i SVT. Foto: Aidan Monaghan/BBC/SVT

SVT har flyttat premiären av ”Line of Duty” säsong 5. De sex nya avsnitten av den brittiska serien är närmare än man tror. 

Den femte säsongen av ”Line of Duty” sändes i Storbritannien under våren. I början av maj meddelade SVT att man planerat in premiären av den nya omgången till den 12 augusti. 

Dessa planer har nu ändrats. 

Redan den 5 augusti börjar SVT sända ”Line of Duty” säsong 5. Då är självklart Martin Compston, Vicky McClure och Adrian Dunbar tillbaka i sin respektive roller som Arnott, Fleming och Hastings, medan Anna Maxwell Martin, Sian Reese-Williams, Ace Bhatti, Elizabeth Rider och Natalie Gavin samt Rochenda Sandall finns på rollistan. 

Bland nykomlingarna i Jed Mercurios serie hittas Stephen Graham, som spelar rollfiguren John Corbett, en polis som varit undercover i flera månader.  

När SVT ska beskriva handlingen i ”Line of Duty” säsong 5 går bland annat att läsa: ”När tre poliser skjuts ihjäl under en kapning av en drogtransport får AC-12 ta hand om utredningen om möjlig korruption.”

Jed Mercurio har skrivit de sex avsnitten som är ”Line of Duty” säsong 5, medan John Strickland och Susan Tully regisserar. 

”Line of Duty” säsong 5 har svensk premiär 5 augusti i SVT och på SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program