Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix och BBC gör ”The Serpent” – så blir serien med Tahar Rahim

Tahar Rahim spelar huvudrollen i ”The Serpent”, en ny tv-serie som Netflix samproducerar med BBC och som därmed blir tillgänglig på streamingtjänsten i Sverige. Foto: Netflix

Netflix och BBC slår återigen ihop sina påsar. Den här gången handlar det om ”The Serpent”, en serie där Tahar Rahim spelar huvudrollen som massmördaren  Charles Sobhraj. 

Tahar Rahim spelar huvudrollen i tv-serien ”The Serpent”, som Netflix och BBC samproducerar och som därmed blir tillgänglig på streamingtjänsten i Sverige. 

”The Serpent” baseras på verkliga händelser och handlar om hur Charles Sobhraj, en av 1900-talets mest svårfångade seriemördare, hittades och kunde dömas för ett antal av sina brott.  

Charles Sobhraj var misstänkt för att ha mördat fler än 20 personer som reste runt i Thailand, Indien och Nepal mellan 1975 och 1976. Sobhraj, som i ett pressmeddelande från Netflix beskrivs som ”psykopat, bedragare, tjuv och en mästare på förklädnad” var Interpols mest eftersökta man 1976. 

”Ripper Street”-duon Richard Warlow och Toby Finlay skriver manus till ”The Serpent”, som är på åtta avsnitt. Serien regisseras av Tom Shankland, som senast gjorde tv-serien ”Les Miserables” och tidigare stått bakom avsnitt i serier som ”The Missing”, ”House of Cards” och ”The Punisher”.

Tahar Rahim, känd bland annat från ”The Looming Tower” och Johan Rencks miniserie ”The Last Panthers”, spelar alltså huvudrollen och säger i en kommentar: 

”Det här är en roll som jag har drömt om sedan jag var 17 och läste boken om Sobhraj. Jag kan dessutom inte vara gladare att jag får göra serien med Tom Shankland som regissör och Richard Warlow och Toby Finlay som manusförfattare.”

”The Serpent” produceras av Mammoth Screen för BBC One och Netflix. Ännu finns inget premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier