Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Stranger things”-stjärnans nya projekt med svenska artisten: ”Helt förälskad i hans musik”

Dacre Montgomery spelar Billy Hargrove i ”Stranger things”, här på en bild från Netflix-seriens tredje säsong. Nu är skådespelaren aktuell med podcasten ”DKMH”. Foto: Netflix

Han känns igen från Netflix succéserie ”Stranger things”. Nu gör skådespelaren Dacre Montgomery en podcast med svenska kompositören Patrik Berg Almkvisth, känd under artistnamnet LUCHS.

Som rollfiguren Billy Hargrove har Dacre Montgomery, 24, blivit ett namn på de flestas läppar i samband med ”Stranger things” och än mer så efter säsong 3, den omgång av serien som enligt Netflix krossade streamingtjänstens tittarrekord. 

Under seriens fyra första tillgängliga dagar var det 40,7 miljoner användarkonton som såg åtminstone 70 procent av ett avsnitt, medan hela 18,2 miljoner såg klart säsongens åtta avsnitt. Allt som allt är det mer tittning än någon annan serie eller film på Netflix kunnat samla ihop under nämnda tidsperiod. 

Samtidigt som ”Stranger things” fortsätter vara mer aktuell än någonsin lanserar Dacre Montgomery ett nytt podcastprojekt med titeln ”DKMH”. Bland de medverkande finns svenska kompositören Patrik Berg Almkvisth, som skapar musik under namnet LUCHS.

Dacre Montgomery beskriver podcasten som ett ”hjärteprojekt” och en ”kombination av min berättande poesi och musik skriven av några av mina absoluta favoritmusiker runtom i världen”. 

Montgomery har jobbat med podcasten i två år och premiär var det i mitten av juli. I skapandeprocessen har alltså Patrik Berg Almkvisth involverats. Svensken, som har drygt 500 miljoner streams på Spotify, är en av Sveriges mest framgångsrika instrumentalartister. I podcasten ”DKMH” hörs hans musik i det avsnitt som har titeln ”Valentine”. 

– Jag upptäckte Patrik för ett tag sedan och blev helt förälskad i hans musik. Jag visste att hans musik innehöll det djup som ”Valentine” behövde. Patriks musik har alltid haft en stark inverkan på mig. Jag känner varje andetag och varenda slag i varje moment av hans musik. Jag lyssnar också på hans musik när jag läser manus och den känslan behövde bäddas in i ”Valentine”, säger Dacre Montgomery i en exklusiv kommentar till Spoiler alert.

Patrik Berg Almkvisth, känd under artistnamnet LUCHS, i studion. Foto: Samuel Andersson

Patrik Berg Almkvisth, som fick kontakt med den australiensiska skådespelaren genom Instagram, berättar: 

– Dacre sände över sina poetiska texter och gav mig kreativ frihet. Jag ville skapa ett score som underbyggde, accentuerade och följsamt förhöll sig till varje andetag hos Dacre. Jag kände också att jag inte skulle vara rädd för att tillåta ett ohämmat romantiskt uttryck rent kompositoriskt. 

– Det är givetvis en stor ära att han har hört av sig och jag är jättestolt över den välbalanserade symbios vi uppnått i ”Valentine”. Dacre är en väldigt begåvad och mångfacetterad kreatör med en finstämd lyhördhet och det vore givetvis kul att hitta fler möjligheter till samarbete framöver.

”DKMH”, som alltså är titeln på podcasten, finns att lyssna på hos alla podcasttjänster och produceras av Spotify-ägda Anchor. 

Julia Stone, Joey Pecoraro och Matt Lange finns också bland artisterna som medverkar i projektet. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier