Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första bilden från ”My brilliant friend” säsong 2 – så blir nya avsnitten

”My brilliant friend – The story of a new name” är andra säsongen i den tv-serie som baseras på Elena Ferrantes romankvartett. Margherita Mazzucco och Gaia Girace gör rollerna som Elena respektive Lila. Foto: HBO Nordic

Här är första bilden från ”My brilliant friend – The story of a new name”, andra säsongen i den serie som baseras på Elena Ferrantes romankvartett. Margherita Mazzucco och Gaia Girace gör rollerna som Elena respektive Lila. 

Den nya säsongen börjar där första slutade. Rollfigurerna Lila och Elena är 16 år och den förstnämnda har gift sig. Samtidigt känner Lila att hon förlorat sin identitet i och med att hon tog sin mans efternamn. 

Elena är toppstudent, men gruvar sig: under Lilas bröllop insåg Elena att hon varken är lycklig hemma eller, för den delen, någon annanstans. 

”My brilliant friend – The story of a new name” är andra säsongen i den tv-serien som baseras på Elena Ferrantes romansvit. De nya avsnitten hämtar handlingen från den bok som i svensk översättningen har titeln ”Hennes nya namn”. 

När HBO Nordic, som sänder serien i Sverige, nu delar med sig av första bilden från ”My brilliant friend – The story of a new name” skriver man följande om det som väntar: ”Under en semester i Ischia återförenas de två tonårstjejerna med deras gamla barndomsvän Nino Sarratore, som nu studerar på universitet med stora förhoppningar om framtiden. Det oväntade mötet förändrar deras relation för alltid och deras liv tar riktning in i två olika världar.” 

Vidare om handlingen: ”Lila blir en skicklig försäljningsassistent i en elegant skoaffär i centrala Neapel som ägs av den mäktiga familjen Solara. Elena fortsätter med sina studier och är beredd på att lämna staden för att åka och studera vidare på universitetet i Pisa.”

Saverio Costanzo regisserar sex av de nya avsnitten, medan Alice Rohrwacher tar hand om två. Saverio Costanzo är seriens upphovsman och har tillsammans med Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci utvecklat berättelsen för tv och skrivit manus. 

”My brilliant friend – The story of a new name” produceras av Lorenzo Mieli och Maria Gianani för Wildside, samt av Domenico Proacci för Fandango, i samarbete med Rai Fiction och HBO Entertainment och i samproduktion med Umedia. Paola Sorrentino och Jennifer Schuur är exekutiva producenter. Fremantle distribuerar serien internationellt i samarbete med Rai Com.

”My brilliant friend – The story of a new name” sänds på HBO Nordic i Sverige. Ännu finns inget premiärdatum.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier