Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisa Widén till Eccho Rights – lämnar Film Capital Stockholm

Lisa Widén börjar jobba på tv-distributionsbolaget Eccho Rights. Widén har tidigare arbetat med serier som ”Jordskott” och ”Innan vi dör” och Foto: Eccho Rights

Lisa Widén lämnar Film Capital Stockholm för tv-distributionsbolaget Eccho Rights. ”Det ska bli otroligt spännande att arbeta med Eccho Rights och deras globala vision samt att förstärka deras lokala närvaro och dessutom ha hela världen som arbetsfält”, säger Lisa Widén. 

Lisa Widén lämnar Film Capital Stockholm där hon jobbat som produktionschef för ett nytt jobb på Eccho Rights.

På Film Capital Stockholm har Widén arbetat med att utveckla och finansiera serien som ”Sthlm Rekviem”, ”Jordskott” samt ”Innan vi dör”. Hennes nya titel blir sales & acquisition executive för Skandinavien och skvallrar om att Eccho Rights vill ta ännu större kliv på den nordiska tv-marknaden. 

Förutom att utveckla nya serier kommer Lisa Widén även ansvara för sälj på den skandinaviska marknaden.

Eccho Rights har de senaste åren bland annat representerat serier som”Heder” och ”Ingen utan skuld” på Viaplay, kommande ”Dejta” på SVT samt TV4:s ”Syrror”. I ett pressmeddelande går att läsa att Eccho Rights i många fall ”varit med i utvecklings- och finansieringsprocessen på ett tidigt stadium och marknadsfört och försålt projekt internationellt som exempelvis i fallet med ”Heder” där serien innan premiär redan har sålts till ett flertal länder”.

Lisa Widén i en kommentar: 

”De senaste åren har jag haft förmånen att följa lokala produktioner på nära håll men det ska bli otroligt spännande att arbeta med Eccho Rights och deras globala vision samt att förstärka deras lokala närvaro och dessutom ha hela världen som arbetsfält.”

Nicola Söderlund, managing partner på Eccho Rights, säger i samma pressmeddelande: 

”Lisa har den perfekta erfarenheten och bakgrunden för att ta vår ambitiösa plan för Skandinavien till nästa nivå. Även om vi fortsättningsvis kommer att ha ett öga på nya och spännande marknader i världen tror vi starkt på att kvaliteten i skandinaviskt drama har en stor internationell kommersiell potential så vi tillför resurser och där kommer Lisas erfarenhet i produktion, utveckling och sälj väl till pass.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie