SPOILER ALERT

”Spår”-duon Anton Berg, Martin Johnson gör dokumentärserie om Knutby för HBO

HBO Nordic är mycket nära att ge grönt ljus till en dokumentärserie om Knutbydramat. Serien görs av Anton Berg och Martin Johnson, duon bakom den omtalade podcasten ”Spår”, och produceras av Warner Bros. Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen

Spoiler alert kan nu avslöja att HBO Nordic planerar en svensk dokumentärserie om Knutbydramat. Bakom serien står Anton Berg och Martin Johnson, duon som gör podcasten ”Spår”. 

HBO har fler svenska originalserier planerade. 

Spoiler alert kan nu berätta att streamingtjänsten är mycket nära att ge grönt ljus till en dokumentärserie om Knutbydramat. Serien görs av Anton Berg och Martin Johnson, duon bakom den omtalade podcasten ”Spår”. 

Den nya dokumentärserien, som alltså kommer sändas på HBO Nordic i Sverige, produceras av Warner Bros. 

Karin Larsdotter är pressansvarig på HBO Nordic och skriver i ett mejl:

”Det stämmer att HBO Europe är i ett framskridet utvecklingsskede av dokumentärserien om Knutby, som görs av journalisterna Anton Berg och Martin Johnson och produceras av Warner Bros. Mer än så kan vi inte säga just nu.”

Dokumentärserien är ytterligare en i raden av nordiska originalserier hos HBO Nordic. Först ut var Lukas Moodyssons ”Gösta”, som hade premiär 1 juli. Väntar gör Peter Grönlund-regisserade ”Björnstad”, en serie som baseras på Fredrik Backmans roman med samma titel. 

Utöver det har HBO Europe även beställt norska ”Beforeigners”, som har premiär 21 augusti samt ”Utmark”, en dramakomedi på åtta avsnitt av Kim Fupz Aakeson och som börjar spelas in under sommaren. 

Anton Berg och Martin Johnson gör en dokumentärserie för HBO Nordic om Knutby. Foto: Mattias Flink/Warner Bros.

Anton Berg och Martin Johnson är bland annat kända för podcasten ”Spår”, som hade premiär i maj 2015. Första säsongen handlar om mordet i Kalamark 2004. Duons granskning ledde till att Högsta domstolen gav livstidsdömde Kaj Linna resning. 

Sedan dess har ytterligare sex säsonger producerats, bland annat om Rinkebymordet 2002 samt det stora kokainmål som kallas Operation Playa. 

Anton Berg har tidigare gjort flertalet hyllade P3-dokumentärer och är även författare till romanen ”De aderton”. Martin Johnson är prisbelönt radioproducent som tidigare jobbat på SR, RTE, BBC och NRK. 

Ännu finns inget bekräftat eller planerat premiärdatum för Anton Bergs och Martin Johnsons dokumentärserie om Knutby på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier