Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix beställer ”Midnight Mass” av duon bakom ”The Haunting of Hill House”

Netflix har beställt ”Midnight Mass”, en ny originalserie från duon bakom ”The Haunting of Hill House”. I centrum: en ung, mystisk och samtidigt karismatisk präst. 

Det är i ett pressmeddelande som Netflix bekräftar att ”Midnight Mass” fått grönt ljus. Originalserien är skapad av Mike Flanagan, som även kommer regissera de sju avsnitten. Flanagan är även exekutiv producent för projektet, precis som Trevor Macy. Duon har tidigare gjort ”The Haunting of Hill House” samt ska göra kommande ”The Haunting of Bly Manor” för streamingtjänsten.  

Det var i samband med beskedet om ”Bly Manor” som Netflix meddelade att man skrivit ett nytt avtal med Flanagan och Macy och deras produktionsbolag Intrepid Pictures. 

Avtalet ska sträcka sig över åtminstone fyra år, uppges vara värt tiotals miljoner dollar och innebär att Flanagan och Macy ska skapa och producera nya tv-serier för Netflix. ”Midnight Mass” är en av dessa. 

I pressmeddelandet från Netflix går att läsa att ”Midnight mass” utspelar sig på en isolerad ö, där de boende upplever ”mirakulösa händelser och skrämmande omen” efter att en karismatisk och mystisk ung präst kommit till ön”. 

Mike Flanagan och Trevor Macy började samarbeta med filmen ”Oculus” och fortsatte sedan med ”Gerald’s Game”, ”Hush” och ”Before I wake”. 

”The Haunting of Hill House”, duons tv-serie på Netflix, hade premiär i oktober förra året. På rollistan finns Timothy Hutton, Carla Gugino, Victoria Pedretti, Kate Siegal, Elizabeth Reaser, Michael Huisman och Oliver Jackson-Cohen. 

Victoria Pedretti, som gjorde rollen som Nell Crain i ”Hill House”, spelar huvudrollen när ”The Haunting of…” fortsätter som ”The Haunting of Bly Manor”, en serie baserad på Henry James kortroman ”När skruven dras åt”. 

I ”Bly Manor” kommer Pedretti spela den unga guvernant som tar hand om två föräldralösa barn på det ensliga godset Bly utanför London. Hon accepterar mystiska villkor för sin anställning och det som väntar är en ”tvetydig husföreståndarinna och iskall övernaturlighet”.

”The Haunting of Bly Manor” har premiär 2020 på Netflix. Ännu finns inget premiärdatum för ”Midnight Mass”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier