Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna på Claes Bang som Dracula i Netflix nya serie

Claes Bang, känd bland annat från Ruben Östlunds ”The Square” och tv-serien ”Bron”, spelar huvudrollen i Steven Moffats och Mark Gatiss nya serie ”Dracula”, som i Sverige kommer sändas på Netflix. Foto: Robert Viglasky/BBC/Netflix

Här är första bilderna på Claes Bang som Dracula. Steven Moffats och Mark Gatiss nya miniserie om Bram Stokers rollfigur kommer bli tillgänglig på Netflix i Sverige – ännu finns inget premiärdatum. 

Så här ser Claes Bang, 52, ut som Dracula. 

Den danska skådespelaren, känd bland annat från Ruben Östlunds ”The Square” och tv-serien ”Bron”, spelar huvudrollen i Steven Moffats och Mark Gatiss nya serie ”Dracula”. 

Moffat och Gatiss är huvudförfattare till miniserien, som är baserad på den ikoniska berättelsen av Bram Stoker och på tre avsnitt, alla 90 minuter långa. Netflix och BBC samproducerar serien, vilket gör att serien blir tillgänglig på Netflix i Sverige. 

Till skillnad från ”Sherlock” är Moffats och Gatiss tolkning av Stokers roman inte en serie som utspelar sig i nutid, utan kommer tidsmässigt att hålla sig närmare originalet och börja 1897. 

Steven Moffat har tidigare varit exekutiv producent och showrunner för flera säsonger av ”Doctor Who”. Tillsammans med Mark Gatiss skapade han ”Sherlock”. 

Steven Moffat och Mark Gatiss är huvudförfattare till ”Dracula”, där Claes Bang spelar huvudrollen. Foto: Colin Hutton/BBC/Netflix

Förutom Claes Bang medverkar även Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan, Jonathan Aris, Morfydd Clark och Nathan Stewart-Jarrett i ”Dracula”.

På rollistan finns också Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt Millicent Wong. 

Jonny Campbell, Damon Thomas och Paul McGuigan regisserar ett avsnitt var av miniserien. När samproduktionen offentliggjordes sa Steven Moffat och Mark Gatiss i en gemensam kommentar: 

”Det har alltid funnit berättelser om stor ondska. Det som är speciellt med ”Dracula”, är att Bram Stoker gav ondskan en egen hjälte”. 

I Sverige sänds ”Dracula” på Netflix – ännu finns inget premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier