Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ny teaser till ”Heder” med Rapaport, Röse, Dufvenius och Lundqvist – premiär 30 augusti på Viaplay

Eva Röse, Anja Lundqvist, Alexandra Rapaport och Julia Dufvenius spelar huvudrollerna i ”Heder”. Foto: Johan Paulin/Viaplay

Viaplay avslöjar mer om handlingen i ”Heder” i en ny teaser. Serien, där Eva Röse, Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar huvudrollerna, har premiär 30 augusti på Viaplay.

Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar huvudrollerna i ”Heder”, en kommande serie som har premiär 30 augusti på Viaplay. Nu delar streamingtjänsten med sig av en ny teaser, där lite mer om handlingen avslöjas. 

I ett tidigare pressmeddelande har följande gått att läsa om vad som väntar: ”Hur långt är man beredd att gå för att bevara sin mörkaste hemlighet? För de fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder är det svårt nog att navigera i en bransch där fall med kvinnliga brottsoffer bortprioriteras till förmån för viktigare saker. Och med en dödlig hemlighet i bagaget är det nästintill omöjligt.”

Det var i juni förra året som jag avslöjade att NENT Group beställt den nya originalserien. Inspelningen av de åtta avsnitten avslutades i december.

Sofia Helin har skapat serien tillsammans med Rapaport, Lundqvist och Dufvenius. Från början var tanken att ”Bron”-skådespelaren även skulle göra en av huvudrollerna. Sofia Helin tackade senare ja till andra projekt – Helin gör bland annat huvudrollen i storsatsningen ”Atlantic Crossing” –  – vilket gjorde att Eva Röse gick in i huvudensemblen.

Richard Holm och Manuel Concha regisserar de åtta avsnitt som är första säsongen av ”Heder”. Holm är även huvudmanusförfattare för serien, som har Linn Möller, Katja Juras, Anna Lindblom, Katarina Ewers och Peter Arrhenius som manusförfattare.

Tidigare har jag även kunnat berätta att Angelika Prick, Jakob Eklund och Christopher Wollter medverkar i ”Heder”. Jag har också fått bekräftat att Wilma Lidén och Björn Kjellman finns på rollistan, precis som Siw Erixon, Stefan Gödicke och Kardo Razzazi samt Fredde Granberg och Ivan Mathias Petersson, som alla har betydande roller i serien. I en mindre roll syns Malgorzata Pieczynska, bland annat känd från ”Innan vi dör”.

”Heder” produceras av Bigster. Birgitta Wännström är producent. Eccho Rights har hand om den internationella distributionen.

”Heder” säsong 1 är på åtta avsnitt och har premiär 30 augusti på Viaplay. Serien sänds senare i TV3.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Heder” på Viaplay