Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosamund Pike i huvudrollen när Amazon gör serie av Robert Jordans ”The Wheel of time”

 

Amazon Studios gör en tv-serie av Robert Jordans fantasyböcker ”The Wheel of time”. Nu bekräftas att Rosamund Pike spelar huvudrollen som Moiraine.

Det var i oktober som Amazon berättade att man köpt rättigheterna till fantasyböckerna ”The Wheel of time” och planerade att göra en tv-serie baserat på Robert Jordas romaner. 

Nu bekräftas att Rosamund Pike, känd bland annat från filmer som ”Gone Girl” och ”Jack Reacher” och som nu är aktuell i tv-serien ”State of the union”, ska spela huvudrollen. Pike kommer även vara producent för serien, medan Rafe Judkins är seriens showrunner.

”The Wheel of time”, vars svenska titel är ”Sagans om Drakens återkomst”, har sålts i mer än 90 miljoner exemplar världen över, vilket gör bokserien till en av de bäst säljande fantasyböckerna sedan ”Sagan om ringen”.

”The Wheel of time” som tv-serie kommer koncentrera sig på Moiraine, en rollfigur som som är medlem i det hemliga sällskapet Aes Sedai och som spelas av Rosamund Pike. 

Moiraine lever i en värld där magi existerar, men denna kan endast användas av kvinnor. Hon ger sig ut på en resa med fem män och kvinnor, varav en sägs vara reinkarnationen av den person som ska rädda eller förstöra världen. 

I samband med att det avslöjades att ”The Wheel of time” ska bli tv-serie sa Jennifer Salke, chef för Amazon Studios: 

”The Wheel of time är ändlöst fascinerande och vi vill även göra den är serien på grund av dess tidsmässigt passande berättelse, men starka kvinnor som grund för historien.” 

Ännu finns inget premiärdatum för ”The Wheel of time” på Amazon Prime Video.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier i Sverige