SPOILER ALERT

Jens Lapidus ”Snabba Cash” blir Netflix nästa svenska originalserie

Jens Lapidus roman ”Snabba cash” blir Netflix nästa svenska originalserie. SF Studios producerar serien, som Oskar Söderlund skriver. Foto: Netflix

Jens Lapidus ”Snabba cash” blir Netflix nästa svenska originalserie. SF Studios producerar serien, som Oskar Söderlund skriver och som utspelar sig tio år efter händelserna i Lapidus romantrilogi. ”Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer bli fantastiskt”, säger Jens Lapidus i en kommentar. 

”Snabba cash” blir Netflix nästa svenska originalserie efter ”Störst av allt”. Den nya serien, som är på sex avsnitt, kommer att spelas in i Sverige under 2020.

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om serien: 

”Den nya originalserien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Snabba Cash-triologin. Miljön är livlig där jakten på status och pengar är starkare än någonsin. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.”

”Jag har längtat efter en fortsättning på ”Snabba Cash”. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer bli fantastiskt”, säger Jens Lapidus i en kommentar. 

Lapidus har utvecklat serien tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund, som tidigare skrivit bland annat ”Ettor & Nollor” samt ”Gråzon”. SF Studios producerar ”Snabba Cash” för Netflix. Producent är Nicklas Wikström Nicastro, som tidigare, bland mycket annat, producerat ”En man som heter Ove”.  

– Vi har jobbat ett tag, jag och Jens och producenterna, och är mitt i det. Vi har kommit en bra bit på vägen, men är inte framme. Det är naturligtvis roligt och en stor ära att få ta det här vidare och ställa sig frågan vad ”Snabba cash” är i dag jämfört med då, säger Oskar Söderlund till Spoiler alert. 

Tesha Crawford, Director International Originals Northern Europe på Netflix: 

”Vi är glada över att presentera den här nya svenska serien och att få återuppliva världen från dessa mycket omtyckta filmer på ett nytt och spännande sätt. För att göra detta är vi lyckligt lottade över att få arbeta med några fantastiska svenska kreatörer. Vi är förväntansfulla över arbetet med Oskar och Jens och deras vision för detta nya kapitel i ”Snabba Cash”. Med SF Studios ombord har vi också en otroligt stark lokal partner.”

Inspelningsstart för ”Snabba Cash” på Netflix är 2020. Ännu finns inget premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer