Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

”The Rain” med Alba August får tredje och sista säsong – serien i topp bland mest sedda på Netflix

”The Rain” får en tredje och sista säsong på Netflix. Premiär 2020. Alba August gör seriens huvudroll som Simone, här på en bild från säsong 2. Foto: Per Arnesen/Netflix

”The Rain” fortsätter. Netflix danska originalserie med svenska skådespelarna Alba August, Evin Ahmad och Johannes Bah Kuhnke har förnyats för en tredje och sista säsong, som har premiär 2020. Netflix bekräftar samtidigt att ”The Rain” är streamingtjänstens mest sedda icke-engelskspråkiga originalserie. 

Netflix danska originalserie ”The Rain” förnyas och får en tredje och sista säsong på sex avsnitt. 

Jag har även fått bekräftat att Alba August och Evin Ahmad finns med i seriens sista omgång som har premiär 2020 på Netflix. De svenska skådespelarna får sällskap av bland andra Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Sonny Lindberg, Lukas Løkken, Clara Rosager och Nathalie Madueno.

Netflix meddelar samtidigt att ”The Rain” är streamingtjänstens mest sedda icke-engelskspråkiga originalserie och noterar att ”30 miljoner tittare har sett serien”.

När Netflix tidigare delat med sig av siffror har följande gällt: en användarkonto ska ha sett åtminstone 70 procent av ett avsnitt i en serie eller minst 70 procent av en film för att räknas. Det är oklart om Netflix räknar på samma sätt när det gäller ”The Rain”.

Netflix konstaterar i vilket fall att ”The Rain” har nått utanför de nordiska länderna och gått bra i bland annat Tyskland, Polen, Frankrike, Mexiko och USA samt Brasilien. 

Evin Ahmad och Lukas Løkken på en bild från ”The Rain” säsong 2. Foto: Per Arnesen/Netflix

”The Rain”, där Alba August gör en huvudrollerna, hade premiär 2018, medan seriens andra säsong landade på Netflix i mitten av maj 2019. Evin Ahmad hoppade på tåget i samband med säsong 2, medan Johannes Bah Kuhnke har funnits i ensemblen sedan start.

Producenten Christian Potalivo och huvudmanusförfattaren Jannik Tai Mosholt, som tillsammans med Esben Toft Jacobsen är upphovsmän till ”The Rain”, säger i en gemensam kommentar:

”Det har varit en fantastisk möjlighet att få göra ”The Rain” och känna av den succé som serien har haft runt om i världen och vi känner oss väldigt privilegierade att få fortsätta vårt samarbete med Netflix för en tredje och sista säsong. Vi har alltid tänkt oss ”The Rain” som en berättelse på tre säsonger och siktar på att ge seriens rollfigurer en intensiv resa i sista säsongen och tittarna den stora final som de förtjänar och som vi alltid har eftersträvat att berätta.” 

Kelly Luegenbiehl, som har titeln VP International Original Series Europe, Middle East and Africa, säger bland annat i en kommentar: 

”Att arbeta med Christian, Jannik och Esben och med seriens starka ensemble har varit en fantastisk upplevelse. Även om Danmark har en tradition av lokalt innehåll som reser över världen så är vi glada att serien har fängslat så många Netflix-användare runt om i världen.”

Miso Film producerar ”The Rain”. Jonas Allen och Peter Bose är seriens exekutiva producenter.

”The Rain” säsong 3, som börjar kort efter händelserna i andra omgången, har premiär 2020 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”The Rain” på Netflix