Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Murder Mystery” med Adam Sandler och Jennifer Aniston slår rekord på Netflix

”Murder Mystery” med Jennifer Aniston och Adam Sandler slår rekord på Netflix och sågs av 30,9 miljoner användarkonton under de tre första tillgängliga dagarna. Foto: Netflix

”Murder Mystery” med Adam Sandler och Jennifer Aniston slår rekord. Under de tre första tillgängliga dagarna var det över 30 miljoner användarkonton som såg filmen. 

Adam Sandlers och Jennifer Aniston spelar huvudrollerna i Netflix ”Murder Mystery”, som hade premiär 14 juni. 

Nu meddelar Netflix att filmen har haft den starkaste öppningen någonsin för en originalfilm på streamingtjänsten. Under de tre första tillgängliga dagarna var det nära 30,9 miljoner användarkonton som såg ”Murder Mystery”. 

13,4 miljoner av dessa användarkonton hittas i USA och Kanada, medan resterande 17,5 miljoner användarkonton är vad Netflix kallar globala. 

Netflix och Adam Sandler skrev ett lukrativ avtal på fyra filmer 2015. Två år senare förlängdes avtalet med ytterligare fyra filmer. 

”Murder Mystery” är den senaste av dessa filmer och handlar om äkta paret Nick och Audrey som åker på semester i Europa. Efter ett slumpmässigt möte blir de inbjudna till en familjeträff på miljardären Malcolm Quinces yacht. När Quince mördas blir Nick och Audrey huvudmisstänkta. 

Utöver Adam Sandler och Jennifer Aniston finns även Luke Evans, Gemma Arterton, Luis Gerardo Mendez och Terence Stamp på rollistan. Filmen regisseras av Kyle Newacheck efter ett manus av James Vanderbilt. 

Asa Butterfield och Gillian Anderson i ”Sex education”, där även Mikael Persbrandt gör en av rollerna. Foto: Netflix

Netflix har länge varit hemliga med hur många som ser vilket innehåll på streamingtjästen. Runt årsskiftet förändrades detta en aning när Netflix delade med sig av siffror för Susanne Biers film ”Bird Box”.  

Senare, i januari 2019, berättade Netflix i kvartalsrapporten för sista delen av 2018 att filmen med Sandra Bullock hade setts av 80 miljoner användarkonton under filmens fyra första veckor på streamingtjänsten.

Samtidigt meddelades att ”Sex education” med bland andra Gillian Anderson och Mikael Persbrandt förväntades landa på 40 miljoner konton under seriens första tillgängliga månad. Samma antagande gällde för tv-serien ”You”, där Penn Badgley, känd från ”Gossip girl”, spelar huvudrollen.

Med dessa siffror, precis som för de med ”Murder Mystery”, gäller följande brasklapp: För ”Bird box” och andra filmer måste användarkontot ha sett åtminstone 70 procent av filmen för att räknas, medan det för serierna räcker med 70 procent av ett avsnittet.

Sandra Bullock spelar huvudrollen i ”Bird box”, en originalfilm på Netflix regisserad av Susanne Bier. Foto: Saeed Adyani/Netflix

I Netflix senaste kvartalsrapport, som kom i mitten av april, går det att läsa att streamingtjänsten har 148,9 miljoner användarkonton som betalar för tjänsten, vilket är en ökningen med 9,1 miljoner under första kvartalet 2019.

7,86 miljoner av dessa nya konton är vad Netflix kallar internationella, det vill säga inte från USA, vilket förklarar Netflix fortsatta storsatsning i bland annat Europa och Asien.

I samma kvartalsrapport beskriver Netflix ”The Umbrella Academy” som ”en stor hit”. Serien, som baseras på Gerard Ways och Gabriel Bás serietidning och bland annat har Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda samt Aidan Gallagher på rollistan, ska ha setts av 45 miljoner användarkonton under de fyra första veckorna. ”The Umbrella Academy” har förnyats för en andra säsong.

När det gäller originalfilmer är det ”Triple Frontier” med bland andra Ben Affleck, Oscar Isaac och Charlie Hunnam samt ”The Highwaymen” med Kevin Costner och Woody Harrelson som nämns i Netflix senaste kvartalsrapport.

Den förstnämnda ska ha setts av 52 miljoner användarkonton under de första fyra veckorna, medan ”The Highwaymen” förväntades landa på 40 miljoner användarkonton under filmens första månad på streamingtjänsten.

I kvartalsrapporten går även att läsa att dokumentären ”Fyre: The Greatest Party That Never Happened” sågs av 20 miljoner användarkonton under första månaden och att dokumentärserien ”Our Planet”, som hade premiär 5 april, förväntades ses av 25 miljoner användarkonton under första månaden.

I samband med att Netflix bekräftade att ”The Rain”, den danska originalserien med svenska skådespelarna Alba August, Evin Ahmad och Johannes Bah Kuhnke, förnyats för en tredje och sista säsong meddelades även att serien är streamingtjänstens mest sedda icke-engelskspråkiga originalserie och att den har setts av ”30 miljoner tittare”.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer