Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David Tennant, Hayley Atwell i Netflix nya originalserie ”Criminal” – premiär hösten 2019

David Tennant är en av skådespelarna som medverkar i Netflix originalserie ”Criminal”, som har premiär hösten 2019. Foto: Netflix

”Criminal” är en ny originalserie på Netflix vars tolv avsnitt delas av kreatörer och skådespelare från Storbritannien, Tyskland, Spanien och Frankrike. Nu bekräftar streamingtjänsten att bland andra David Tennant, Hayley Atwell och Nicholas Pinnock finns på rollistan och att serien har premiär hösten 2019.

Tre avsnitt i Storbritannien. 

Tre i Tyskland, tre i Spanien och tre i Frankrike. 

Första säsongen av ”Criminal” utspelar sig, precis som Anders Weidemanns kommande serie ”Interrogation”, i olika förhörsrum på polistationer. Serien beskrivs som ett ”katt-och-råtta-drama som fokuserar på den intensiva och psykologiska konflikten mellan polisen och den misstänkta”. 

I avsnitten som utspelar sig i Storbritannien medverkar Nicholas Pinnock, Katherine Kelly Lee Ingleby, Mark Stanley, Rochenda Sandall samt Shubham Saraf. David Tennant och Hayley Atwell är gästskådespelare med bärande roller.  

I de franska avsnitten finns Margot Bancilhon, Laurent Lucas, Stéphane Jobert, Anne Azoulay, Mhamed Arezki samt Nathalie Baye, Jérémie Renier och Sara Giraudeau på rollistan. 

I de tre tyska avsnitten är det  Eva Meckbach, Sylvester Groth, Florence Kasumba, Christian Kuchenbuch och Jonathan Berlin samt Peter Kurth, Christian Berkel, Deniz Arora och Nina Hoss som står för underhållningen. 

Slutligen och i de avsnitt som utspelar sig i Spanien, hittas Jorge Bosch, José Ángel Egido, Nuria Mencía, Daniel Chamorro, María Morales, Javi Coll och Milo Taboada på rollistan, precis som Carmen Machi, Inma Cuesta, Eduard Fernández, Emma Suárez och Álvaro Cervantes.

George Kay, manusförfattare för ”Killing Eve”, och regissören Jim Field Smith, är duon bakom serien samt dess showrunners. De har också skrivit de brittiska fjärdedelen av serien. 

Övriga avsnitt i ”Criminal” skrivs och regisseras av lokala kreatörer. I Frankrike märks bland andra Frederic Mermoud, som tidigare gjort ”Spiral” och ”Gengångare”, på listan över iblandade namn, medan det i Tyskland är Oliver Hirschbiegel (”Berlin: under samma himmel”, ”4 Blocks” och ”Billions”) namn som står ut. 

Alla 12 avsnitt av ”Criminal” spelas in i Netflix nya produktionsnav i Madrid. 

”Criminal” har premiär hösten 2019 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier