Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix förnyar dokumentärserien ”Dogs” – klart med säsong 2

”Dogs” är en dokumentärserie på Netflix. Nu är det bekräftat att det blir en andra säsong av serien. Foto: Netflix

Netflix förnyar dokumentärserien ”Dogs” för en andra säsong. ”Vi är hedrade att få dela med av oss av ett nytt gäng avsnitt”, säger exekutiva producenterna Amy Berg och Glen Zipper i en kommentar.

Voff, voff.

Netflix meddelar nu att man förnyar den fina dokumentärserien ”Dogs” för en andra säsong.

Premiär för första omgångens sex fristående avsnitt var det 16 november förra året och då med fokus på dynamiken mellan människa och hund, samt betydelsen de fyrbenta vännerna kan ha.

Glen Zipper har utvecklat serien och Amy Berg – hon har tidigare Oscarsnominerats för dokumentären ”Deliver us from evil” – finns bland de exekutiva producenterna och regisserade även två avsnitt.

Glen Zipper och Amy Berg säger nu i en gemensam kommentar att det har varit ”fantastiskt att se vad de första avsnitten har betytt för tittare runt om i världen” och fortsätter:

”Framför allt har våra fans blivit en del av vår familj och vi är hedrade att få dela med av oss av ett nytt gäng avsnitt som även ger oss möjligheten att utöka familjen än mer.”

I första säsongen av ”Dogs” finns vitt skilda exempel som visar på seriens ambitioner.

Zeus är exempelvis en Siberian husky som är kvar i Syrien medan hans husse Ayham flytt landet och nu bor i Berlin. Amy Berg följer Ayhams envisa kamp för att återförenas med Zeus och tillsammans skapa ett liv i Tyskland. Här riktas ljus på flyktingkrisen efter starten av syriska inbördeskriget.

Avsnittet ”Scissors down” handlar om två japanska hundfrisörer som ska tävla i USA på Groom Expo West. Tankarna går snabbt till Christopher Guests film ”Best in show”, även om verkligheten är nära att överträffa fiktionen eftersom ”Dogs” i samma avsnitt bjuder på ett hundfödelsedagskalas.

”The Kid with a dog”, avsnittet som inleder dokumentärserien, handlar om Corrine, en ung flicka med epilepsi, vars liv ser ut att förändras när hon får assistanshunden Rory. Kosekvenserna blir även påtagliga för Corrines familj. Tårarna är nära, om inte fallande, när de berättar om sina liv och vad de hoppas att Rory kan innebära för framtiden.

Inspelningen av ”Dogs” säsong 2 har ännu inte börjat, vilket gör att det ännu inte finns något premiärdatum för de nya avsnitten på Netflix.