Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Kanal 5 och Dplay sänder nya dokumentären ”Killing Michael Jackson” tio år efter popstjärnans död

”Killing Michael Jackson” är en ny dokumentär som sänds den 25 juni på Kanal 5 och samtidigt tillgänglig på Dplay. Foto: All over press/Getty Images

”Killing Michael Jackson” är en ny dokumentär om popikonens död. I Sverige sänds den på Kanal 5 och Dplay den 25 juni – tio år efter att Jackson gick bort. 

”Killing Michael Jackson” är en ny dokumentär om Michael Jacksons sista tid. För ett tag sedan kom beskedet att Discovery Networks köp rättigheterna – nu meddelas att dokumentären kommer sändas på Kanal 5 och samtidigt bli tillgänglig i Dplay den 25 juni, alltså tio år efter Jacksons bortgång. 

I ”Killing Michael Jackson” medverkar bland annat tre amerikanska poliser – Orlando Martinez, Dan Myers och Scott Smith – som var en del av utredning av popstjärnans död 2009. 

”Killing Michael Jackson” produceras av brittiska bolaget Zig Zag. Enligt bolaget kommer Martinez, Myers och Smith att öppna utredningen igen, samtidigt som nya ”avslöjanden och tidigare osett arkivmaterial kommer visas”. 

Även Conrad Murray – han dömdes fängelse för vållande till annans död och enligt domen var det han som gav popstjärnan den dos av narkosmedlet propofol som orsakade Jacksons död – medverkar i dokumentären.

I presstexten från Kanal 5 går följande att läsa om dokumentären: ”Tio år efter megastjärnan Michael Jacksons död öppnas hans journaler igen för att sätta ljuset på hur the king of pop dog. Med hjälp av intervjuer med utredare, poliser och rättsläkare som arbetade med det omskrivna dödsfallet tittar vi närmare på fakta i fallet och på den rättegång där popstjärnans private läkare Dr Conrad Murray ställdes inför rätta.”

Matt Graff på Zig Zag Productions säger i en kommentar: 

”Dokumentären kommer att fokusera på omständigheterna kring Michael Jacksons död och ge tittaren en fascinerande inblick i popstjärnan sista ögonblick i hans liv, samt den process som ledde till att Conrad Murray greps och dömdes.”

”Killing Michael Jackson” sänds den 25 juni på Kanal 5 och blir samtidigt tillgänglig på Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier