Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Mikael Håfström regisserar ”Outside the Wire” – ny film på Netflix med Anthony Mackie

Mikael Håfström regisserar ”Outside the Wire”, en ny film på Netflix med Anthony Mackie i huvudrollen. Inspelningen är planerad att börja i slutet av sommaren. 

Mikael Håfström, 58, har hittat nästa projekt. 

I ett pressmeddelande från Netflix går att läsa att Håfström kommer regissera ”Outside the Wire”, en ny film på streamingtjänsten med Anthony Mackie i huvudrollen. Rob Yescombe och Rowan Athale har skrivit filmens manus, som utspelar sig i framtiden och handlar om en drönarpilot (Mackie) som skickas in i ”dödlig och militariserad zon”. Där får han jobba för en android i jakten på ett domedagsvapen som måste hittas ”innan rebellerna gör det.”

Anthony Mackie känns igen från exempelvis ”The Hurt locker” och spelar även Sam Wilson/Falcon i bland annat Marvels ”Avengers”-filmer. Mackie är även den skådespelare som tar över rollen som Takeshi Kovacs i Netflix-serien ”Altered Carbon” efter Joel Kinnaman. Anthony Mackie är för tillfället aktuell i ett av de fristående avsnitten av ”Black Mirror” säsong 5. 

Mikael Håfström har tidigare gjort Hollywoodfilmer som ”1408” och ”Escape plan”. Han har även regisserat flera avsnitt av ”Bloodline”, Netflix-serien med Kyle Chandler och Linda Cardellini. 

Mikael Håfström två senaste projekt var ”Dirigenten” och ”Quick”, regissörens första svenska på cirka 15 år. 

”Dirigenten” är en serie på C More och TV4 med Adam Pålsson i huvudrollen som hade premiär i årsskiftet. 

Till hösten har ”Quick” svensk biopremiär, en film om fallet Sture Bergwall, med bland andra David Dencik, Jonas Karlsson och Alba August. 

Inspelningen av ”Outside the Wire” förväntas börjar i slutet av sommaren. Ännu finns inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier