Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikael Håfström regisserar ”Outside the Wire” – ny film på Netflix med Anthony Mackie

Mikael Håfström regisserar ”Outside the Wire”, en ny film på Netflix med Anthony Mackie i huvudrollen. Inspelningen är planerad att börja i slutet av sommaren. 

Mikael Håfström, 58, har hittat nästa projekt. 

I ett pressmeddelande från Netflix går att läsa att Håfström kommer regissera ”Outside the Wire”, en ny film på streamingtjänsten med Anthony Mackie i huvudrollen. Rob Yescombe och Rowan Athale har skrivit filmens manus, som utspelar sig i framtiden och handlar om en drönarpilot (Mackie) som skickas in i ”dödlig och militariserad zon”. Där får han jobba för en android i jakten på ett domedagsvapen som måste hittas ”innan rebellerna gör det.”

Anthony Mackie känns igen från exempelvis ”The Hurt locker” och spelar även Sam Wilson/Falcon i bland annat Marvels ”Avengers”-filmer. Mackie är även den skådespelare som tar över rollen som Takeshi Kovacs i Netflix-serien ”Altered Carbon” efter Joel Kinnaman. Anthony Mackie är för tillfället aktuell i ett av de fristående avsnitten av ”Black Mirror” säsong 5. 

Mikael Håfström har tidigare gjort Hollywoodfilmer som ”1408” och ”Escape plan”. Han har även regisserat flera avsnitt av ”Bloodline”, Netflix-serien med Kyle Chandler och Linda Cardellini. 

Mikael Håfström två senaste projekt var ”Dirigenten” och ”Quick”, regissörens första svenska på cirka 15 år. 

”Dirigenten” är en serie på C More och TV4 med Adam Pålsson i huvudrollen som hade premiär i årsskiftet. 

Till hösten har ”Quick” svensk biopremiär, en film om fallet Sture Bergwall, med bland andra David Dencik, Jonas Karlsson och Alba August. 

Inspelningen av ”Outside the Wire” förväntas börjar i slutet av sommaren. Ännu finns inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier