Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första bilderna från ”Beforeigners” – då har norska originalserien premiär på HBO Nordic

”Beforeigners” är HBO Nordics första norska originalserie. Serien, som är på sex avsnitt, har premiär 21 augusti. Foto: HBO Nordic

HBO Nordics första norska originalserie ”Beforeigners” har premiär 21 augusti. Jens Lien regisserar serien, som är skapad av manusduon bakom ”Lilyhammer”. Här är första bilderna. 

Det är ett pressmeddelande som HBO Nordic meddelar att ”Beforeigners”, tjänstens första norska originalserie, har fått ett premiärdatum. Den 21 augusti har börjar serien, vars första säsong är på sex avsnitt, att sändas. 

Serien, som beställdes i fotspåren av Lukas Moodyssons ”Gösta”, har Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen i huvudrollerna. Duon spelar rollfigurerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir, som blir centrala för att förstå ett okänt fenomen som inträffat världen över.

I pressmeddelande från HBO Nordic går att läsa: ”Kraftiga ljusblixtar visar sig i havet, och människor från tidigare tidsåldrar kommer till vår tid. Det är människor från tre olika tidsperioder: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal. Ingen förstår hur detta är möjligt, och människorna från förr i tiden, som kallas Beforeigners, har inget minne av händelserna. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka.”

Vidare om handlingen: ”Några år senare blir Alfhildr, en kvinna från vikingatiden, ihopparad med den utbrända kriminalpolisen Lars Haaland, som en del i polismyndighetens integrationsprogram. När man utreder mordet på en okänd kvinna med stenålderstatueringar, leds Alfhildr och Lars in på ett spår som leder till en djup konspiration bakom de mystiska ankomsterna av människorna från historien.”

Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin har skrivit manus till ”Beforeigners”, en serie på sex avsnitt som Jens Lien regisserat. Foto: HBO Nordic

På rollistan finns även Agnes Kittelsen, Stig Henrik Hoff, Ágústa Eva Erlendsdottir, Stig Amdam, Odd-Magnus Williamson, Herbert Nordrum och Oddgeir Thunre.

Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin har skrivit manus till de sex avsnitten, som Jens Lien regisserat. 

”Beforeigners” produceras av Rubicon TV, som är en del av Endemol Shine Group. Exekutiva producenter för HBO är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root.

”Beforeigners” har premiär 21 augusti på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier

”Beforeigners” har premiär 21 augusti på HBO Nordic. Foto: HBO Nordic
Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen som rollfigurerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir. Foto: HBO Nordic