Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4 gör mer ”Morden i Sandhamn” med Alexandra Rapaport – säsong 7 har premiär 2020

TV4 och C More har beställt mer ”Morden i Sandhamn” med Alexandra Rapaport. Fyra nya filmer spelas in med premiär 2020. Foto: Johan Paulin/TV4

TV4 bekräftar nu att man har beställt mer ”Morden i Sandhamn” med Alexandra Rapaport. Fyra nya filmer spelas in med premiär 2020. ”Jag vågar lova att den nya säsongen kommer att bjuda på flera överraskningar och vändningar som förhoppningsvis kommer att skaka om och engagera vår redan stora publik, men också locka en helt ny skara av tittare”, säger Alexandra Rapaport.

Det är i ett pressmeddelande som TV4 och C More att man beställt en sjunde säsong av ”Morden i Sandhamn”, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. 

Fyra nya filmer spelas in med planerad premiär 2020 i TV4 och C More. Dessa fyra filmer är också de första där berättelserna lämnar Viveca Stens romaner och därmed själva ursprungshistorien.

Alexandra Rapaport spelar återigen Nora Linde och säger i samma pressmeddelande: 

”Det ska bli superkul återvända till Sandhamn. Nora är en karaktär som ligger långt ifrån mig som privatperson och det är spännande att få fortsätta utforska och fördjupa henne. Jag vågar lova att den nya säsongen kommer att bjuda på flera överraskningar och vändningar som förhoppningsvis kommer att skaka om och engagera vår redan stora publik, men också locka en helt ny skara av tittare.”

”Morden i Sandhamn” hade premiär i TV4 julen 2010. Den senaste säsongen sändes våren 2018. Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på C More och TV4, säger i en kommentar att ”Morden i Sandhamn” är en av ”C Mores och TV4:s stora succéer som bara fortsätter att engagera, underhålla och beröra både trogna och nya tittare”. Niva Westlin Dahl fortsätter: 

”Viveca Stens bokvärld har varit en helt ovärderlig bottenplatta i utvecklingen av seriens universum och vi har, tillsammans med Filmlance, haft ett väldigt fint samarbete. Nu går vi in på tionde året och det kändes helt naturligt för oss, Filmlance och Viveca att böckerna och filmerna får utvecklas i olika riktningar. Det har skapat stora möjligheter och nytt bränsle till en fortsättning för både böckerna och filmserien.”

”Morden i Sandhamn” säsong 7 spelas in sommaren 2019 och har planerad premiär på C More och TV4 under 2020. Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics, producerar. Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson regisserar de fyra filmerna, efter manus av Johan Widerberg, Sara Heldt och Gustaf Skördeman.

”Morden i Sandhamn” säsong 7 har premiär 2020 på TV4 och C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier