Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson gör ny serie tillsammans – det här handlar ”Harmonica” om

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson gör en ny serie tillsammans. ”Harmonica” har planerad inspelningsstart 2020. Foto: Særún Norén/Warner Bros.

Spoiler alert kan nu berätta att Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson gör en ny serie tillsammans. Duon har skrivit manus till ”Harmonica”, det romantiska drama som de även ska regissera och spela huvudrollerna i. Serien har planerad inspelningsstart 2020. 

Jag kan nu avslöja att Josephine Bornebusch, 37, och Jonas Karlsson, 48,  har slagit sina påsar samman i det som ska bli tv-serien ”Harmonica”. 

Duon har skrivit manus till serien, som beskrivs som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö, och kommer även regissera samt spela huvudrollerna.

I centrum: rollfigurerna Harry och Monica, som var en framgångsrik countryduo i slutet på 1900-talet och början på 2000-talet. När karriären slutade peka uppåt kämpade de under drygt femton år med att få livet och äktenskapet att gå ihop. 

När serien börjar får Harry och Monica möjlighet att åka ut på en sista turné och därmed även en chans att hitta tillbaka till varandra.

”Det känns oerhört roligt och spännande såklart! Vi har länge letat efter ett projekt att få göra ihop så när vi kom på den här idén var det som om alla bitar föll på plats”, säger Josephine Bornebusch i en kommentar. 

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson har även skrivit nya originallåtar tänkta att finnas med i serien. Jonas Karlsson i en kommentar:

”Det har varit väldigt roligt att skriva – inte minst alla låtar – nu återstår bara den lilla detaljen att filma det.”

”Harmonica”, som är seriens arbetstitel, är just nu i utveckling hos produktionsbolaget Warner Bros. och har planerad inspelningsstart 2020. 

Josephine Bornebusch är närmast aktuell med serien ”Älska mig”, som hon har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i. Den har premiär hösten 2019 på Viaplay och beskrivs som en dramakomedi där handlingens fokus är på ”tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik”. På rollistan finns även Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Görel Crona och Ia Langhammer samt Gustav Lindh, Sofia Karemyr och Dilan Gwyn. 

Josephine Bornebusch spelar också in nya avsnitt av ”Solsidan”, där hon utöver rollen som ”Mickan” Schiller även regisserar fyra avsnitt i den säsong som har premiär senare under året på C More och TV4. 

Jonas Karlsson syns närmast i ”Quick”, en film om fallet Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas Quick. Karlsson gör rollen som journalisten Hannes Råstam, medan Alba August gestaltar researchern Jenny Küttim och David Denick spelar Thomas Quick. Mikael Håfström regisserar, efter ett manus av Erlend Loe.

Jonas Karlsson finns också på rollistan i ”En del av mitt hjärta”, Edward af Silléns komedimusikalen som kretsar kring Tomas Ledins musik och där Malin Åkerman gör huvudrollen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie