Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer och premiärdatum för ”Heder” – Viaplays serie med Röse, Rapaport, Lundqvist och Dufvenius

Eva Röse, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Alexandra Rapaport spelar huvudrollerna i ”Heder”, en serie på åtta avsnitt som har premiär 30 augusti på Viaplay. Foto: Johan Paulin/Viaplay

”Heder” har blivit med trailer och premiärdatum. Serien där Eva Röse, Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar huvudrollerna har premiär 30 augusti på Viaplay.

Eva Röse.

Julia Dufvenius och Anja Lundqvist.

Alexandra Rapaport.

Det är kvartetten som spelar huvudrollerna i Viaplays nya originalserie ”Heder”.

Samtidigt som en första trailer landar meddelar NENT Group att ”Heder”, som man beskriver som en thrillerserie, har premiär 30 augusti på Viaplay.

I ett pressmeddelande som förväntas skickas ut på tisdagen går följande att läsa om handlingen: ”Hur långt är man beredd att gå för att bevara sin mörkaste hemlighet? För de fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder är det svårt nog att navigera i en bransch där fall med kvinnliga brottsoffer bortprioriteras till förmån för viktigare saker. Och med en dödlig hemlighet i bagaget är det nästintill omöjligt.”

Tidigare har jag även kunnat berätta att Angelika Prick, Jakob Eklund och Christopher Wollter medverkar i ”Heder”. Jag har också fått bekräftat att Wilma Lidén och Björn Kjellman finns på rollistan, precis som Siw Erixon, Stefan Gödicke och Kardo Razzazi samt Fredde Granberg och Ivan Mathias Petersson, som alla har betydande roller i serien.

I en mindre roll syns även Malgorzata Pieczynska, bland annat känd från ”Innan vi dör”.

Julia Dufvenius, Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist och Eva Röse spelar huvudrollerna i ”Heder”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 30 augusti. Serien sänds senare på TV3. Foto: Johan Paulin/Viaplay

Det var i juni som jag avslöjade att NENT Group beställt den nya originalserien. Inspelningen av de åtta avsnitten avslutades i december.

Sofia Helin har skapat serien tillsammans med Rapaport, Lundqvist och Dufvenius. Från början var tanken att ”Bron”-skådespelaren även skulle göra en av huvudrollerna. Sofia Helin tackade senare ja till andra projekt – Helin spelar in ”Atlantic Crossing”, en storsatsning där hon gör rollen som kronprinsessan Märtha – vilket gjorde att Eva Röse gick in i huvudensemblen.

Richard Holm och Manuel Concha regisserar de åtta avsnitt som är första säsongen av ”Heder”. Holm är även huvudmanusförfattare för serien, som har Linn Möller, Katja Juras, Anna Lindblom, Katarina Ewers och Peter Arrhenius som manusförfattare.

”Heder” produceras av Bigster. Birgitta Wännström är producent. Eccho Rights har hand om den internationella distributionen.

”Heder” säsong 1 är på åtta avsnitt och har premiär 30 augusti på Viaplay. Serien sänds senare i TV3.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Heder” på Viaplay