Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Dead to me” med Christina Applegate och Linda Cardellini förnyas – klart med säsong 2 på Netflix

Linda Cardellini och Christina Applegate gör huvudrollerna i ”Dead to me”, som hade premiär 3 maj på Netflix och nu har förnyats för en andra säsong. Foto: Netflix

”Dead to me” fortsätter. Netflix originalserie med Christina Applegate och Linda Cardellini i huvudrollerna förnyas och får en andra omgång avsnitt. 

”Dead to me”, Liz Feldmans serie med Christina Applegate och Linda Cardellini i huvudrollerna, hade premiär 3 maj på Netflix. 

Nu bekräftar streamingtjänsten att det blir en andra säsong. Beskedet kommer inte som en överraskning med tanke på hur första säsongen slutar, samtidigt som serien sedan premiären har toppat listan med de mest sedda serierna på Netflix i Storbritannien.

(Netflix är som bekant inte villiga att dela med sig av tittarsiffror i annat fall än i undantag. Samtidigt har företaget nu börjat publicera listor med de mest sedda serierna och filmerna på streamingtjänsten i Storbritannien.)

Det är Liz Feldman som har skapat ”Dead to me”, som av Netflix beskrivs som en ”beroendeframkallande mörk komediserie” där ”ämnen som sorg, förlust och förlåtelse” tas upp på ett ärligt och roligt sätt”. 

Christina Applegate och Linda Cardellini gör seriens huvudroller som Jen och Judy. På rollistan för första säsongen finns även James Marsden, Ed Asner, Brandon Scott och Max Jenkins. 

I pressmeddelandet från Netflix beskrivs handlingen i de tio första avsnitten: ”Jen (Christina Applegate) är en spänd och stressad änka, fast besluten att lösa smitningsolyckan som orsakade hennes mans plötsliga bortgång. Judy (Linda Cardellini) är en optimistisk och frisinnad själ som även hon har genomgått en tragisk förlust. När de två kvinnorna möts via en stödgrupp blir de vänner trots sina motsatta personligheter.”

Vidare: ”Under tiden deras vänskap växer sig starkare över vin, kakor och sympati för livets svåra stunder, försöker Judy desperat att skydda Jen från en chockerande hemlighet som kan förstöra hela hennes liv.”

Liz Feldman, Jessica Elbaum, Christie Smith och Christina Applegate samt Adam McKay och Will Ferrell är seriens exekutiva producenter. 

”Dead to me” säsong 1 finns i sin helhet på Netflix. Det är ännu inte bekräftat när säsong 2 har premiär. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier