SPOILER ALERT

Avslöjande bild från ”Vår tid är nu” säsong 3 – detaljer om handlingen och nya rollfigurerna

”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär hösten 2019 i SVT. På bilden syns Charlie Gustafsson, Simone Coppo, Hedda Stiernstedt, Julia Heveus, Morten Vann Simonsen, Rasmus Troedsson, Mattias Nordkvist samt, längst fram, Oskar Laring, Josefin Neldén och Adam Lundgren. Foto: Carl-Henrik/SVT

Här är en ny bild från ”Vår tid är nu” säsong 3. Spoiler alert kan nu berätta om seriens nya rollfigurer och mer om handlingen i de åtta avsnitten som avslutar den populära familjekrönikan. 

Hösten 2019 är ”Vår tid är nu” tillbaka i SVT med seriens tredje och sista säsong. Det är en omgång på åtta avsnitt som utspelar sig 1968 till 1971. 

Julen 2020 kommer visserligen den specialsäsong som börjar spelas in i augusti, men de avsnitten, fyra till antalet, går tillbaka i tiden och fokuserar på händelser mellan första och andra säsongen som tittarna tidigare inte har fått se. Alltså: tredje säsongen av ”Vår tid är nu” är den där berättelsen om syskonen Gustaf, Peter och Nina Löwander avslutas. 

Spoiler alert har tidigare kunnat visa de första bilderna från säsongen och kan nu, exklusivt, även visa den kampanjbild som ska fånga känslan i den tredje och sista omgången. 

Värt att notera direkt: på kampanjbilderna för seriens första och andra säsong är det endast Hedda Stiernstedt som tittar rakt in i kameran. Nu, på den nya bilden, gör även Josefin Neldén det. Slutsats: berättelsen om ”Maggan” Nilsson och hennes politiska engagemang kommer vara än mer tongivande i de nya avsnitten. 

Vidare är det bekräftat att den mest genomgripande förändringen i Djurgårdskällarens historia sker i början av säsong 3. Dessutom: de rollfigurer som var småbarn i första säsongen, som Maggans son Uno och Ninas dotter Christina, är nu i 20-årsåldern och enligt vad huvudmanusförfattaren Ulf Kvensler sagt tidigare ”redo att inta scenen”. 

Uo och Christina spelas av Oskar Laring och Julia Heveus.

Malin Nevander, en av seriens upphovspersoner liksom manusförfattare, har tidigare sagt till mig: 

”Det fina med att få följa våra karaktärer under så lång tid är att vi hinner få se de som var unga och progressiva på 40-talet nu, när vi når slutet av 60-talet och tidigt 70-tal, själva är föräldrar åt barn i tjugoårsåldern. Varje generation försöker att inte upprepa sina föräldrars misstag, och varje generation kommer på ett eller annat sätt både lyckas och misslyckas.”

Hedda Stiernstedt som Nina Löwander på en av de första bilderna från ”Vår tid är nu” säsong 3. Foto: Johan Paulin/SVT

Oskar Laring och Julia Heveus är även med på kampanjbilden. Spoiler alert kan nu berätta mer om var deras respektive rollfigurer befinner sig i livet när ”Vår tid är nu” säsong 3 börjar, och därmed också om några centrala delar för handlingen i avsnitten. 

Ninas dotter Christina att flyttat från Skåne till Stockholm för att bo med sin mamma. Tillsammans ska de öppna nattklubb i gamla DK Club. Christina beskrivs som ”sin mamma upp i dagen och har en osviklig känsla för vad som gäller hos den unga publiken. Men precis som Nina har hon en vilja av stål och vill gå sina egna vägar.”

”Maggans” son Uno pluggar sociologi på universitet och umgås där med ett gäng vänsterstudenter. Uno och Christina har inte setts sedan de var barn, men blir vänner när de råkar på varandra på studentkåren, som Christina besöker för att dela ut inbjudningar till nattklubbsöppningen. Det är då som Christina presenteras för Unos polare, vilket inkluderar en för serien ny rollfigur vid namn John, som spelas av Morten Vann Simonsen – på kampanjbilden syns han bredvid Julia Heveus. 

Denna John beskrivs som ”den karismatiska ledaren för vänstergruppen”, och en person som snabbt blir intresserad av Christina. Vidare: ”Hela hans gäng blir inbjudna till nattklubbsöppningen. Där möts två världar.”

Hedda Stiernstedt, Mattias Nordkvist, Rasmus Troedsson och Simone Coppo på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 3, som har premiär hösten 2019 i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Central för handlingen i säsong 3 är även Mirko Kostelic, den rollfigur som Nemanja Stojanović spelar och som presenterades i slutet av seriens andra säsongsfinal. Bekräftat är också att Rasmus Troedssons rollfigur ”Bellan” Roos kommer vara än mer bärande för berättelsen. 

Bland nykomlingarna i ensemblen för tredje säsongen märks Agnes Bolmgren Lindström, känd bland annat från ”Tårtgeneralen” och ”Lyrro  – Ut&Invandrarna” samt Guldbaggenominerade Evin Ahmad, som spelar en rollfigur som är ny i köket på Djurgårdskällaren.

I samband med att ”Vår tid är nu” säsong 2 avslutades berättade Ulf Kvensler följande om seriens tredje säsong: 

”Även om karaktärer kommer och går i serien försöker vi slå vakt om det som vi uppfattar som seriens kärna: blandningen av dramatik och komik, av högt och lågt, kärlek och nutidshistoria och nostalgi i en intensiv blandning. Jag hoppas tittarna ska känna igen sig. Jag vet framförallt en scen som kommer att chockera. Vi har inte hållit igen i manusrummet, om man säger så.”

”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär hösten 2019 i SVT. 

Specialsäsongen av ”Vår tid är nu” har premiär julen 2020 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” i SVT

# ”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär hösten 2019 i SVT. Ulf Kvensler och Malin Nevander är huvudförfattare samtidigt som Johan Rosenlind och Pernilla Oljelund skriver manus. Anna Zackrisson, Andrea Östlund och Harald Hamrell regisserar de åtta avsnitten. 

# Seriens huvudensemble – Hedda Stiernstedt, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Charlie Gustafsson, Ida Engvoll, Simone Coppo och Rasmus Troedsson – medverkar alla i säsong 3. Tillbaka i sina respektive roller är också Anna Bjelkerud, Tova Magnusson och Caroline Söderström. 

# Evin Ahmad, Agnes Lindström Bolmgren, Oskar Laring, Julia Heveus och Morten Vann Simonsen samt Felix Herngren är nya i ensemblen för ”Vår tid är nu” säsong 3. 

# ”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij – Susann Billberg är producent för seriens tredje säsong – i en samproduktion mellan SVT, Viaplay, Jarowskij och Film i Väst.