Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Kanal 5 gör svensk version av ”Top Gear”: ”En av våra största satsningar”

Discovery Networks Sweden gör en svensk version av ”Top Gear” som har premiär 2020 på Kanal 5 och Dplay. Foto: BBC/Discovery Networks Sweden

Discovery Networks Sweden gör en svensk version av ”Top Gear”. Premiär är det 2020 på Kanal 5 och Dplay. ”Det blir en av våra största satsningar och en bärande pelare i vårt redan starka utbud”, säger innehållsdirektören Axel Eriksson i en kommentar. 

Inspelningen av den svenska versionen av ”Top Gear”, som passande och logiskt nog fått titeln ”Top Gear Sverige”, börjar under hösten och kommer ske runt om  Norden. 

Discovery Networks Sweden, som alltså är de som köpt rättigheterna till tv-programmet, skriver även i ett pressmeddelande att ”några av de största svenska underhållningsprofilerna kommer att vara programledare” samt att ”Top Gear Sverige” har premiär 2020 på Kanal 5 och Dplay. 

Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden, konstaterar i en kommentar att ”Top Gear” är ”ett av världens absolut starkaste tv-format som tv-publiken verkligen tagit till sina hjärtan”. Han fortsätter: 

”Programmets popularitet har bara vuxit sig starkare säsong för säsong. Därför känns det extra roligt att vi nu gör en helt ny svensk variant. ”Top Gear Sverige”blir en av våra största satsningar och en bärande pelare i vårt redan starka utbud.”

Beskedet om det kommande svenska tv-programmet paras med att Discovery Networks Sweden gör flera avsnitt av ”Top Gear” med Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond tillgängliga på Dplay. 

”Top Gear Sverige” har premiär 2020 på Kanal 5 och Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier