Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

B-Reel Films gör tv-serie av Jonas Bonniers bok ”Knutby – en roman”

BR•F har köpt tv-rättigheterna till Jonas Bonniers nya bok ”Knutby – en roman”. Nu planerar produktionsbolaget en dramaserie om de omtalade händelserna i Filadelfia-församlingen i Knutby. 

Det är i ett pressmeddelande som BR•F (B-Reel Films) bekräftar att man har köpt tv-rättigheterna till Jonas Bonniers ”Knutby – en roman”, som ges ut i slutet av oktober på Albert Bonniers förlag.

Produktionsbolaget planerar nu en dramaserie baserad på boken. Planerad produktionsstart för projektet är någon gång under 2020 och Jonas Bonnier kommer skriva manus till de sex avsnitten.  

I en kommentar säger Jonas Bonnier: 

”Det djupt tragiska och gudomligt mänskliga Knutbydramat har definitivt något filmiskt över sig. Redan när jag skrev första raden av det som kom att bli ”Knutby – en roman” insåg jag att den skulle passa för tv.”

Pelle Nilsson är Managing partner på B-Reel Films. 

Finns det någon kanal eller streamingtjänst kopplad till projektet? 

– Det gör det inte än, men det finns många som är väldigt intresserade av detta, säger Pelle Nilsson. 

Produktionsstart 2020, är det en lös plan eller är det något som ni siktar på så att det kan bli premiär exempelvis 2021? 

– Vi vet att det finns ett så stort intresse för det här så vi är ganska säkra på att vi kan komma igång ganska fort. 

Jonas Bonnier skriver alla avsnitten, har ni även börjat titta på regissörer och skådespelare för serien?

– Vi är i ett väldigt tidigt stadie så vi har inte riktigt börjat titta på det ännu.

Jonas Bonnier har tidigare bland annat skrivit ”Helikopterrånet”, en bok vars filmrättigheter köptes av Netflix och Jake Gyllenhaal och där en manus av Steven Knight nyligen blivit klart 

”Knutby – en roman” beskrivs som en ”verklighetsnära berättelse om de tragiska händelserna i församlingen och om hur dess ledare skapade en parallell verklighet byggd på tro, hopp och kärlek, men som till slut kom att tjäna helt andra syften”. 

Albert Bonniers Förlag skriver vidare om handlingen i romanen: ”Sommaren 1997 flyttar familjen Forsman till Knutby i Uppland, redo att påbörja sitt nya liv i Filadelfia-församlingen som leds av Eva Skoog. Under de knappt sju år som följer ska ett fåtal personer och familjer väva sig ett förödande nät av erotiska maktrelationer som ofrånkomligt utmynnar i ett tragiskt crescendo.”

”Knutby – en roman” ges ut på Albert Bonniers förlag i slutet av oktober. 

Planerad produktionsstart för tv-serien är 2020.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie