Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då har sista säsongen av ”Orange is the new black” premiär på Netflix

Taylor Schilling som Piper Chapman på en bild från sista säsongen av ”Orange is the new black”. Foto: JoJo Whilden/Netflix

Sista säsongen av ”Orange is the new black” har fått ett premiärdatum. Här är de första bilderna från seriens avslutande avsnitt. 

I oktober 2018 kom beskedet: ”Orange is the new black” läggs ner. I en kommentar sa seriens upphovsman och huvudmanusförfattare Jenji Kohan: 

”Efter sju säsonger har det blivit dags att släppas fri från fängelset. Jag kommer sakna alla grymma damer på Litchfield och det fantastiska team som jag har jobbat med. Mu hjärta är oranget, men bleknar nu mot svart”.

Då hade det gått nästa ett år sedan det blev det officiellt att Jenji Kohan skrivit på ett avtalet med Netflix som innebär att Kohan är bunden till streamingtjänsten i ett antal år framöver som kreatör och producent för ”nya serier och andra projekt”. 

Nu meddelar Netflix att seriens sjunde och sista omgång har premiär 26 juli, samtidigt som man delar med sig av de första bilderna från de avslutande avsnitten. 

Dessutom: ett slags teaser trailer där seriens ensemble – bland andra Danielle Brooks, Taylor Schilling och Dascha Polanco – sjunger Regina Spektors ”You’ve Got Time”, låten som är titelmelodin till ”Orange is the new black”.

Sista säsongen av ”Orange is the new black” har premiär 26 juli. På bilden: Dascha Polanco och Danielle Brooks, som spelar rollfigurerna Dayanara ”Daya” Diaz respektive Tasha ”Taystee” Jefferson. Foto: Cara Howe/Netflix
Laura Prepon spelar Alex Vause i ”Orange is the new black”. Foto: JoJo Whilden/Netflix
Beskedet att att sjunde säsongen även blir den sista för ”Orange is the new black” kom i oktober 2018. På bilden, som är från sista säsongen: Nick Dillenburg, Yael Stone, Kate Mulgrew, Natasha Lyonne, Jackie Cruz, Selenis Leyva och Josh Segarra  Foto: JoJo Whilden/ Netflix

I ett pressmeddelande från Netflix går följande att läsa att om handlingen i sjunde och sista säsongen: ”Piper kämpar med livet på utsidan medan tillvaron i högsäkerhetsfängelset, mer korrupt och orättvist än någonsin, fortsätter utan henne. Taystees vänskap med Cindy hänger fortfarande på en skör tråd samtidigt som beskedet om hennes dom infinner sig.”

Vidare: ”Gloria och hennes kökspersonal konfronteras med den svåra sanningen om Polycons nya inkomstkälla, medan andra jagar droger eller drömmar och brottas med verkligheten för att hitta deras plats i denna värld.”

”Orange is the new black” är löst baserad på Piper Kermans memoarer med samma titel och hade premiär 2013 på Netflix. Under seriens sju säsonger har bland andra Taylor Schilling, Laura Prepon, Uzo Aduba, Natasha Lyonne, Kate Mulgrew, Danielle Brooks, Dascha Polanco, Yael Stone och Asia Kate Dillon samt Adrienne C. Moore, Selenis Leyva och Laura Gomez funnits på rollistan. 

Den sjunde och sista säsongen av ”Orange is the new black” har premiär 26 juli på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier

Natasha Lyonne och Kate Mulgrew på en bild från sista säsongen av ”Orange is the new black”. Foto: Cara Howe/Netflix
Taryn Manning som Tiffany ”Pennsatucky” Doggett. Foto: Nicole Rivelli/Netflix
Uzo Aduba och Adrienne C. Moore i ”Orange is the new black” säsong 7. Foto: Netflix