Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Bran Stark” om ”Game of thrones”: ”Svårt att avsluta en serie som är så populär utan att folk blir arga”

”Jag tror inte att någon kommer tycka att det är förutsägbart, vilket egentligen är allt man kan hoppas på”, säger Isaac Hempstead-Wright om sista avsnittet av ”Game of thrones”. Här syns han på en bild från finalen tillsammans med Maisie Williams och Sophie Turner. Foto: Macall B. Polay/HBO

Isaac Hempstead-Wright har spelat Bran Stark sedan första avsnittet av ”Game of thrones”. När serien nu är slut säger han om finalen: ”Alla kommer inte bli glada. Det är svårt att avsluta en serie som är så här populär utan att folk blir arga.”

(SPOILER ALERT: Texten innehåller spoilers för den som inte har sett ”Winterfell””A Knight of the Seven Kingdoms””The Long Night””The last of the Starks” samt ”The Bells” och ”The Iron Throne”, de sex avsnitt som är ”Game of thrones” åttonde och sista säsong)

Vem kommer sitta på Järntronen när ”Game of thrones” avslutas? Sedan seriens första säsong har frågan varit central. 

Nu vet vi. 

Svaret: dels ingen, eftersom Järntronen inte finns längre, och dels Bran Stark, som när serien slutar väljs till regent över de numera sex konungarikena (i det sjunde bestämmer Sansa Stark, som spelas av Sophie Turner).

Isaac Hempstead-Wright har spelat Bran Stark sedan första avsnittet av ”Game of thrones”. Han berättar nu för Entertainment Weekly att han trodde att slutet ”var ett skämt” när han läste sista säsongens manus för första gången. 

– Jag trodde verkligen att David Benioff och Dan Weiss (seriens upphovsmän och showrunners) hade skickat manus till alla skådespelare där slutet är att deras rollfigurer sitter på Järntronen. ”Yeah, bra skämt, killar”… ”herregud, det här är ju på riktigt”, säger Isaac Hempstead-Wright, som tror att Bran Stark kommer bli en bra regent: 

– Kanske kommer något saknas i det att det inte är en ledare som är känslosam, vilket kan vara en bra kvalitet hos en kung eller drottning. Samtidigt, det är svårt att argumentera med Bran. Han bara: ”nej, jag vet allt”. 

Isaac Hempstead-Wright på en bild från ”The Iron Throne”, det sista avsnittet av ”Game of throens”. Foto: Helen Sloan/HBO

Om finalen som helhet menar Isaac Hempstead-Wright, 20, att det på grund av ”Game of thrones” populäritet är omöjligt att göra alla glada och att ilskan mot seriens slut har varit förväntad. 

– Jag tror inte att någon kommer tycka att det är förutsägbart, vilket egentligen är allt man kan hoppas på, säger Isaac Hempstead-Wright och fortsätter:  

– Men folk kommer vara arga. Och många hjärtan kommer krossas, för den är en bitterljuv final, precis som George R.R. Martin avsåg. Det är ett passande slut för episk saga. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier