Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så fortsätter berättelsen om Westeros efter ”Game of thrones” slut

Under sommaren sker pilotinspelningen av den prequelserie till ”Game of thrones” som Jane Goldman och George R.R. Martin skapat och utvecklat tillsammans. Skulle serien få grönt ljus av HBO efter pilotinspelningen kommer serien sändas tidigast 2020, men mer troligt är 2021. Foto: HBO

”Game of thrones” må vara slut, men sagan om is och eld fortsätter. Till sommaren spelas ett pilotavsnitt in för en prequelserie där Naomi Watts gör huvudrollen. 

Det som ofta beskrivs som världens största och mest populära tv-serie har gått i mål. 

Men bara för att ”Game of thrones” slängt in handduken betyder inte det att berättelsen om Westeros nödvändigtvis är slut. 

Under sommaren sker pilotinspelningen av den prequelserie till ”Game of thrones” som Jane Goldman och George R.R. Martin skapat och utvecklat tillsammans. Goldman har skrivit seriens pilot, vars handlingen utspelar sig tusentals år innan händelserna i ”Game of thrones”.

Naomi Watts leder pilotavsnittets ensemble, där även bland andra Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim och Ivanno Jeremiah finns med. 

Det enda som är bekräftat om rollfigurerna är att Naomi Watts spelar ”en karismatisk societetsdam som har en mörk hemlighet”

Jane Goldman (”Kick-Ass”, ”X-Men: First Class” och ”Kingsman: The Secret Service”) är även seriens showrunner och ett manusrum ska vara igång så att produktionen är redo skulle HBO välja att gå vidare med fler avsnitt efter det att pilotavsnittet spelats in.

En bild från sista säsongen av ”Game of thrones”. Nu planeras en prequelserie vars pilot spelas in till sommaren. Foto: HBO

Enligt HBO utspelar sig prequelserien drygt 5000 år innan händelserna i ”Game of thrones” och under en period som George R.R. Martin kallar ”hjältarnas tidsålder”. Det är då som flera personer nämnda både i Martins böcker och i ”Game of thrones” är involverade i mytomspunna äventyr och kriser.

För att vara lite mer specifik: Prequelserien kommer handla om ”hur världen förändras när hjältarnas tidsålder går in i en mörkare timme. Från de skräckinjagande hemligheterna i Westeros historia till White Walkers sanna ursprung, mysterierna i Öst och de legendariska personer som heter Stark… det här är inte den berättelse som vi tror att vi känner till.”

George R.R. Martin, som alltså varit med och utvecklat prequelserien, har sagt följande om serien till Entertainment Weekly:

– Westeros är en helt annan plats. Det finns inget Kings Landing, Järntronen existerar inte och inte heller några Targaryens – Valyrien hade ännu inte rest sig med sina drakar och det rike som de byggde. Det här handlar om en annan och äldre värld och förhoppningsvis kan det därför vara en underhållande del av serien. 

Ska man tro George R.R. Martins tidigare historieskrivning om just hjältarnas tidsålder i denna värld av is och eld så är det en tid då nya kungariken ser dagens ljus, medan andra gick under samtidigt som stordåd uträttades och nya adelshus bildades. 

Under hjältarnas tidsålder lever bland annat Brandon byggaren, snubben som byggde Muren/The Wall och senare även Winterfell och därmed bildade ätten Stark.

Dessutom: Den långa natten, vintern som varade i generationer och under vilken den ursprungliga Azor Ahai ska ha besegrat de där nedrans vålnaderna som försökte förgöra ljuset och värmen. 

Om något av detta finns med i prequelserien är fortfarande oklart, men skulle den få grönt ljus av HBO efter pilotinspelningen kommer serien sändas tidigast 2020, men mer troligt är 2021. 

Om en första säsong blir av kommer den att sändas på HBO Nordic i Sverige. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier