Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Adam Pålsson och ”Dirigenten” kan vinna prestigepris på Monte-Carlo Television Festival

Adam Pålsson spelar huvudrollen i ”Dirigenten”, en originalserie på TV4 och C More som kan prisas på Monte-Carlo Television Festival. Foto: C More.

Adam Pålsson och ”Dirigenten” kan vinna på prestigefyllda Golden Nymph Awards under Monte-Carlo Television Festival. ”Det känns oerhört hedrande”, säger Adam Pålsson, som är nominerad i kategorin Bästa manliga skådespelare i en dramaserie och bland annat tävlar mot Richard Madden i ”Bodyguard”. 

TV4:s och C Mores originalserie ”Dirigenten” kan vinna pris på Monte-Carlo Television Festival. 

Serien och dess huvudrollsinnehavare Adam Pålsson är nominerade i kategorierna Bästa dramaserie respektive Bästa manliga skådespelare i en dramaserie. 

Och det är fint sällskap som ”Dirigenten” och Adam Pålsson landat i. 

”Dirigenten” tävlar i sin kategori mot ”Bodyguard” (BBC/Netflix), ”Das Boot” (Sky/SVT), ”Killing Eve” (BBC America/HBO Nordic), ”My Brilliant Friend” (HBO/HBO Nordic) samt ”Lykkeland” (NRK/SVT).

Adam Pålsson är nominerad i samma kategori som Amund Harboe (”Lykkeland”), Richard Madden (”Bodyguard”) och Tom Wlaschiha (”Das Boot”) 

Adam Pålsson säger i en kommentar att det känns ”oerhört hedrande” att han och serien blivit nominerade och fortsätter: 

”Arbetet med ”Dirigenten” har varit otroligt lustfyllt, krävande och stimulerande, som det ska vara. Och då blir det förstås extra roligt när man får nomineringar och priser och så, och man vet att serien når ut i världen. Men gladast av allt är jag över att få ha jobbat med Micke Håfström. Han är en av våra mästare.”

”Dirigenten” med Adam Pålsson hade premiär 24 december 2018 i C More och den 9 januari 2019 i TV4. Mikael Håfström regisserar tv-serien. Foto: C More

Utöver Adam Pålsson medverkar bland andra Christopher Wagelin, Karolina Gruszka, Linda Zilliacus och Georg Nikoloff i serien.

Adam Pålssons rollfigur i ”Dirigenten” heter Tom Blixen. Han är en svensk finansman som tror sig kunna hantera korruptionen och maktspelet i det ryska affärslivet. 

Vidare, från TV4:s beskrivning av handlingen: ”Efter en vågad affär kastas Tom in i en strid bland politiker, oligarker och deras våldsamma underhuggare i ett laglöst Ryssland. Likt Babushka-dockor, rymmer vänskap fiender och affärer mördare. Det blir inte bara en flykt från osynliga och skoningslösa motståndare utan också från något djupare: det förflutna, vars dunkla hemligheter han snart ska tvingas konfrontera.”

Alexi Bardy och Mia Ylönen samt Mikael Håfström, Max Barron och Piodor Gustafsson har skrivit manus till ”Dirigenten”. 

Håfström, Johan Brisinger och Mårten Klingberg regisserar seriens åtta avsnitt, som produceras av Black Spark och är en samproduktion mellan StudioCanal, Canal+ Poland, Dansu Film, Helsinki Filmi och Bonnier Broadcasting.

”Dirigenten” baseras på Camilla Grebes och Paul Leander Engströms ”Dirigenten från S:t Petersburg”, den första romanen i en boktrilogi – ”Handlaren från Omsk” och ”Den sovande spionen” är de andra två – som samlas under namnet Moskva noir. 

”Dirigenten” hade premiär 24 december på C More och den 9 januari i TV4. 

Monte-Carlo Television Festival arrangeras mellan den 14 juni och den 18 juni. Festivalen avslutas med en bankett där prisutdelning sker.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier