Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4:s originalserier ”Himmelsdalen” och ”Dirigenten” säljs till HBO

Josefin Asplund spelar huvudrollen i ”Himmelsdalen”, en ny originalserie på TV4 och C More med premiär 30 maj. Foto: C More

TV4:s och C Mores kommande originalserie ”Himmelsdalen” går på export till Spanien, Portugal och Ryssland. ”Ett styrkebesked”, säger Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning. Samtidigt bekräftas att ”Dirigenten” med Adam Pålsson ska sändas i Latinamerika. 

”Himmelsdalen”, en ny originalserie på TV4 och C More, har svensk premiär 30 maj. 

Nu bekräftas att serien med Josefin Asplund och Matthew Modine i huvudrollerna går på export. Distributören Studio Canal har sålt visningsrättigheterna till HBO Europa för sändning i Spanien och Portugal samt till ryska streamingtjänsten Amediateka i Ryssland. 

Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, säger i en kommentar: 

”Det är ett styrkebesked för vår växande satsning på originalproducerat drama. C More och TV4 är hemmet för lokalt kvalitetsdrama för en bred publik, och det är glädjande för oss att se att våra serier uppskattas även av en internationell publik.”

”Himmelsdalen” beskrivs som en psykologisk thriller och handlar om enäggstvillingarna Siri och Helena, båda spelade av Josefin Asplund.

Tvillingarna separerades som barn – flera år senare får Helena en inbjudan att hälsa på Siri på en resort i Alperna. Ett skönt avbrott från hemstaden Västerås, men när Helena vaknar på morgonen dagen efter sin ankomst, inser hon, som det går att läsa i ett tidigare pressmeddelande, att ”Siri är borta och att platsen hon är på inte är någon resort, utan en avancerad anläggning där man forskar och experimenterar på psykopater.”

Vidare om handlingen: ”Siri har lämnat Himmelsdalen och sin syster. Helena är nu fast i en levande mardröm där ingen är den de verkar vara och där alla tror att hon är den manipulativa, våldsamma och sjuka systern Siri.”

”Himmelsdalen” är löst baserad på romanen med samma titel av författaren Marie Hermansson. Serien har i huvudsak spelats in i italienska Alperna. Óskar Thór Axelsson regisserar efter ett manus av Charlie Fletcher.

Adam Pålsson spelar huvudrollen som Tom Blixen i ”Dirigenten”, en ny serie regisserad av Mikael Håfström på C More och TV4. Foto: C More

Samtidigt bekräftas att ”Dirigenten” med Adam Pålsson ska sändas på HBO för visning i Latinamerika. Den Mikael Håfström-regisserade serien har sedan tidigare sålts Australien, Frankrike, Ryssland, Litauen och Island.

Beatriz Campos, chef för internationell försäljning på Studio Canal: 

”Att ha C More och TV4 bakom de här två fantastiska projekten var en garanti för kvalitet när vi bestämde oss för att gå in som internationell distributör av de här serierna, och vi är extremt nöjda att se att det resulterade i framgångsrik försäljning utomlands.”

”Dirigenten” producerades av Black Spark på beställning av C More och TV4, i samproduktion med Canal+ Poland, Dansu Film, Helsinki Filmi.

”Himmelsdalen” produceras av Yellowbird för C More och TV4, i samproduktion med TMG (Tele München Gruppe) och Fabula Pictures och har premiär 30 maj på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier