Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Nathalie Emmanuel om avgörande scenen med Missandei i ”Game of thrones” sista säsong

Jacob Anderson och Nathalie Emmanuel som Grey Worm och Missandei i sista säsongen av ”Game of thones”. Foto: HBO

”Game of thrones” närmar sig slutet. Nu berättar Nathalie Emmanuel, som spelar Missandei, om den avgörande scenen i sista säsongens fjärde avsnitt. ”Självklart ville jag att det skulle vara coolt och ett ögonblick som tittarna kommer minnas”, säger hon. 

(SPOILER ALERT: Texten innehåller spoilers för den som inte har sett ”Winterfell”, ”A Knight of the Seven Kingdoms”, ”The Long Night” och ”The last of the Starks”, de fyra första avsnitten i ”Game of thrones” sista säsong)

Hon gjorde entré i ”Game of thrones” säsong 3 som översättare. Sedan dess har Missandei blivit en nära allierad, vän och rådgivare till Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).

I början av ”Game of thrones” sista säsong och inför det som kallas Slaget om Winterfell berättas att Missandei och Grey Worm (Jacob Anderson) planerade att lämna Westeros och tillbringade lite mer tid på stränderna i Naath.

Naturligtvis gav det en föraning om att åtminstone en av dem skulle dö.

I ”The last of the Starks”, det fjärde avsnittet i ”Game of thrones” sista säsong, lyckas Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) överraskade Daenerys och hennes flotta, döda draken Rhaegal samt tillfångata Missandei.

I avsnittets avslutande scenerna anländer Daenerys till King’s Landing. Hon vägrar backa. Cersei Lannister (Lena Headey) vill självklart inte ge med sig. Sedan säger Missandei sina sista ord – ”Dracarys” – innan The Mountain svingar sitt svärd och Missandei förlorade huvudet och miste sitt liv.

Nathalie Emmanuel som Missandei i sin sista scen i ”Game of thrones”. Foto: HBO

Nu berättar Nathalie Emmanuel, som spelar Missandei, om sin sista scen i ”Game of thrones”. Till Entertainment Weekly säger hon att hon tycker att ”det är en fantastisk scen”.

– Jag har sagt i så många intervjuer att det inte gör något om jag dör, för jag är så glad att jag har fått vara en del av det här. Men självklart ville jag att det skulle vara coolt och ett ögonblick som tittarna kommer minnas och det känns det som att det var, säger Nathalie Emmanuel och fortsätter:

– Hon är så modig, och det här visar hennes styrka även om hon inte tar till vapen. Hon tror på sin drottning och på hennes sak. Jag är nöjd med att det är ett sådant slut. Som tittare kan man se slutet av en serie och tänka på hur en rollfigur lever vidare, men här finns det en riktig sorg i att Missandei inte får göra det. 

Nathalie Emmanuel menar också att Missandeis död innebär att Daenerys kan slå bakut och att hon som kallas drakarnas mor nu är nära ”en riktigt läskig nivå”. Samtidigt, vilket krossar ens hjärta lite mer, säger Nathalie Emmanuel att Missandei inte lastar Grey Worm för att hon blev tillfångatagen och dödad.

– Hade hon överlevt, då tror jag att de hade återvänt hem och de hade varit lyckliga tillsammans för alltid. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”

”GAME OF THRONES”

# ”Game of thrones” hade premiär 2011. Seriens sista säsong började sändas 15 april på HBO Nordic och C More i Sverige. Tv-serien baseras på George R.R. Martins romaner som samlas under namnet ”Sagan om is och eld”

# På rollistan: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie, Kristofer Hivju, Isaac Hempstead-Wright, Liam Cunningham, Pilou Asbæk, Carice van Houten, Iain Glen, Alfie Allen, John Bradley, Conleth Hill, Nathalie Emmanuel med flera.

# ”Game of thrones” åttonde och sista säsong är på sex avsnitt. David Nutter avsnitt 1, 2 och 4 , medan Miguel Sapochnik regisserar avsnitt 3 och 5 samtidigt som seriens upphovsmän och huvudmanusförfattare Dan Weiss och David Benioff tar hand det allra sista avsnittet, som blir tillgängligt i Sverige den 20 maj.