Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Därför får du inte se nya avsnitt av ”Morden i Midsomer” i SVT i sommar

Nick Hendrix, Annette Badland och Neil Dudgeon på en bild från ”Morden i Midsomer”, som SVT inte sänder sommaren 2019. Foto: ITV

SVT sänder inte ”Morden i Midsomer” i sommar. Här är förklaringen till varför. 

Det har blivit en sommartradition: Först ”Allsång på Skansen”, sedan ”Morden i Midsomer”. 

Icke så i år. 

När SVT börjar sända ”Allsång på Skansen” med Sanna Nielsen som programledare den 25 juni följs det direktsända tv-programmet i stället av ”Grantchester” säsong 4.

Sedan tidigare är det känt att skådespelaren James Norton lämnat serien. I de sex nya avsnitten ersätts Norton och hans rollfigur Sidney Chambers av Tom Brittney, som spelar kyrkoherden Will Davenport. 

Så varför ”Grantchester” i stället för långkörarnas långkörare ”Morden i Midsomer”?

Jo, inspelningen av seriens 21:e säsong startade i början av mars, och är ännu inte färdig. Detta medför, helt logiskt, att SVT inte kan sända de nya avsnitten i sommar. 

Samtidigt, skriver SVT i pressmeddelande, siktar man på att ”sända serien när den haft premiär i Storbritannien”.

Bekräftat är att Neil Dudgeon fortsätter att spela kriminalkommissarie John Barnaby även i seriens 21:e säsong. Tillbaka är även Nick Hendrix i rollen som kriminalinspektör Jamie Winter.

Skådespelaren Annette Badland, känd från brittiska långköraren ”EastEnders” samt ”Outlander”, gjorde entré i ”Morden i Midsomer” i säsong 20 som rättsläkaren Fleur Perkins. Hon fortsätter, enligt uppgifter, göra rollen även i tv-seriens kommande säsong. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Morden i Midsomer” säsong 21 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program