Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”The Loudest voice” med Russell Crowe till HBO Nordic – trailer och premiärdatum

Russell Crowe som Roger Ailes i tv-serien ”The Loudest voice”, som har svensk premiär 1 juli på HBO Nordic. Foto: Showtime

HBO Nordic har landat rättigheterna till ”The Loudest Voice”. Serien, där Russell Crowe spelar Roger Ailes, har svensk premiär 1 juli.

”The Loudest voice” baseras på Gabriel Shermans bok ”The Loudest voice in the room”, och handlar om Roger Ailes, mannen som gav världen Fox News. 

De sju avsnitten fokuserar primärt på Ailes sista decennium i livet – han gick bort 2017 – samtidigt som serien i korta flashbacks visar definierande ögonblick i Ailes uppväxt och ungdom.

En hel del förväntas också handla om hur Roger Ailes fick lämna Fox News efter en strid ström av anklagelser om sexuella trakasserier av kvinnliga medarbetare på Fox.

En av kanalens tv-profil som anklagade Ailes var Gretchen Carlson. I serien spelas hon av Naomi Watts.

På rollistan finns även Sienna Miller som Ailes fru Elizabeth, medan Seth MacFarlane spelar Brian Lewis, som var presschef för Fox News. Simon McBurney gör rollen som Rupert Murdoch och Josh Charles spelar Casey Close, make till Gretchen Carlson.

Kari Skogland (”The Handmaid’s Tale”) regisserar seriens två första avsnitt. Gabriel Sherman och Tom McCarthy (”Spotlight”) är duon som skrivit manus till premiäravsnittet. 

I seriens synopsis går att läsa: ”I dagens politiskt laddade medialandskap finns ingen person med mer betydelse än Roger Ailes, som gjorde Fox News till en kraft som på ett oåterkalleligt sätt förändrade konversationerna och samtalen om de högsta nivåerna av politiskt ledarskapet”. 

”The Loudest Voice” har svensk premiär 1 juli på HBO Nordic.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier