Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

SVT beställer serie baserad på ”Kurs i självutplåning” med Evelyn Mok, Jonatan Unge

Jonatan Unge och Evelyn Mok spelar huvudrollen i ”Kurs i självutplåning”, en ny serie i SVT med premiär hösten 2019. Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén/SVT

SVT har beställt en ny serie baserad på Henrik Bromanders seriealbum ”Kurs i självutplåning”. Huvudrollerna spelas av Evelyn Mok, Jonatan Unge och medlemmar i humorkollektivet Bauta. Planerad premiär är det till hösten. 

”Kurs i självutplåning” är en ny serie i SVT Play baserad på Henrik Bromanders seriealbum med samma titeln. Inspelningen står i startgroparna och kommer ske i Stockholm samt Dalarna. 

Seriens huvudroller spelas av Evelyn Mok, Jonatan Unge och medlemmar i humorkollektivet Bauta.

När SVT ska beskriva handlingen går följande att läsa: ”Den nya serien handlar om Maria, en inåtvänd tjej med en hemlig komiker inom sig. På sitt eget sätt försöker hon ändå göra sin roliga röst hörd i en grå vardag på en tråkig arbetsplats, med en irriterande rumskompis och dryga nät-dejter. Hennes bästa kompis är Tore, född och uppvuxen vid Humlegården på Östermalm. Trots de bästa förutsättningarna har han aldrig lyckats med något.”

Vidare: ”I hopp om att förlösa sin inre clown och möta sköna teater-kompisar åker Maria på ett sommarläger i clownteater. Istället blir hon överkörd av ett gäng självupptagna människor och en maktfullkomlig kursledare vars bekräftelse hon inte kan låta bli att längta efter. Men Maria får nog av vuxenmobbningen och till slut slår hon tillbaka.”

Isabella Rodriguez, medlem i Bauta, är seriens manusförfattare och regissör och säger i en kommentar: 

”I Maria hittade jag en kvinnokaraktär som jag längtat efter att få skildra. Hon är en person som inte alltid gör så mycket väsen av sig, som är smart, lat och med en rå, träffsäker humor.”

”Kurs i självutplåning” är fritt baserad på Bromanders seriealbum, vilket har gjort att Rodriguez tillsammans manusförfattaren Joakim Granberg skapat en ny rollfigur, den excentriska Tore, polare med seriens huvudperson Marie och spelad av Jonathan Unge. 

”Kurs i självutplåning” produceras av French Quarter Film. Serien är en samproduktion mellan SVT, Film Capital Stockholm och Film i Dalarna. 

Joakim Granberg och Isabella Rodriguez har skrivit manus. Den senare regisserar även serien.

”Kurs i självutplåning” har premiär på SVT Play i höst.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”