Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum och trailer för ”ALEX” säsong 2 på Viaplay med Dragomir Mrsic

Dragomir Mrsic spelar huvudrollen i ”ALEX” säsong 2, som har premiär 24 maj på Viaplay. På rollistan finns även Helena af Sandeberg, Rakel Wärmländer och Anja Lundqvist. Foto: Viaplay

”ALEX” med Dragomir Mrsic är tillbaka med nya avsnitt på Viaplay den 24 maj. Här är första trailern till säsong 2. 

Som Spoiler alert tidigare berättat förnyades ”ALEX” i mitten av förra året. Då sattes en planerad premiär för andra säsongen till våren 2019. 

I årsskiftet kunde jag berätta att Helena af Sandeberg är en av nykomlingarna i serien och att hon spelar polischef.  

I samband med detta bekräftades även att Anja Lundqvist, Rakel Wärmländer och Stefan Gödicke samt Maximilian Mrsic är tillbaka i sina respektive roller. 

Nu meddelar NENT Group att ”ALEX” säsong 2 har premiär 24 maj på Viaplay. På rollistan finns även Deniece Ignacio Nyman, David Nzinga, Deniece Ignacio Nyman samt Henrik Vestergaard. 

I ett pressmeddelande går följande att läsa om handlingen: ”En polis värsta mardröm är att hamna i fängelse. Den mardrömmen är priset Alex Leko (Dragomir Mrsic) får betala efter händelserna i första säsongen av Viaplays originalserie ”ALEX”, där den korrupta Göteborgspolisen gick långt utanför lagens gränser för att rädda sin son.” 

Vidare: ”Nu sitter han inlåst bland tungt kriminella som hatar poliser. Och hans familj har förlorat allt. Men Alex får en sista chans att rentvå sitt namn och påbörja ett nytt liv, ett erbjudande som kastar honom ut i ännu en desperat kamp för att skydda människorna han älskar mest.”

Frans Wiklund är huvudmanusförfattare för ”ALEX” säsong 2, som Alain Darborg regisserar. Serien produceras av SF Studios för Viaplay i samarbete med Film i Väst och brittiska Nevision. Producenter är Niklas Larsson och Nicklas Wikström Nicastro. ”ALEX” distribueras internationellt av About Premium Content och i Beneluxområdet av Lumière.

”ALEX” säsong 2 har premiär 24 maj på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier