Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första nya bilderna från avsnitt 2 i ”Game of thrones” sista säsong

Kit Harington och Maisie Williams på en bild från avsnitt 2 i ”Game of thrones” sista säsong. Avsnittet blir tillgängligt 22 april på HBO Nordic och C More. Foto: Helen Sloan/HBO

Jon Snow, Daenerys Targaryen och Arya och Sansa Stark gör sig redo för The Night King. Här är flera nya bilder från andra avsnittet i ”Game of thrones” sista säsong. 

(SPOILER ALERT om du inte har sett premiären av ”Game of thrones” sista säsong)

Avengers assemble. Typ. 

”Game of thrones” sista säsong hade svensk premiär den 15 april. Nu på måndag, den 22 april, blir det andra av sammanlagt sex avsnitt tillgängligt på HBO Nordic och C More. 

Och som kanske är bekant: i säsongspremiären slogs fast att The Night King och hans armé av White walkers är nära och att nästa stora attack är inriktat på Winterfell. 

Det är där som flera av seriens rollfigurer befinner sig, vilket blir tydligt på de bilder som HBO nu släpper från andra avsnittet, som fortfarande inte har någon officiell titel. Det var inte förrän efter att säsongspremiären sänts som HBO faktiskt bekräftade att sista säsongens första avsnitt faktiskt hette ”Winterfell”, så samma sak lär gälla här. 

Varys (Conleth Hill), Daenerys (Emilia Clarke) och Jorah (Iain Glen) på en bild från avsnitt 2 i ”Game of thrones” sista säsong. Foto: Helen Sloan/HBO

Bilderna bekräftar det som trailern för andra avsnittet redan berättat: Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) tar sig till Winterfell och varnar Jon Snow om att The Night King är nära. 

På bilderna samlas därför bland andra Jon Snow (Kit Harington), Daenerys (Emilia Clarke), Jorah (Iain Glen), Arya (Maisie Williams) och Varys (Conleth Hill) och säkerligen många fler för något slags samtal. Troligt är väl förberedelser för ett duglig försvar. 

Utöver det, och det som förväntas bli avsnittets stora brandtal: Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) var den sista rollfiguren i bild i säsongspremiären. Här, på en av bilderna från avsnitt 2, samt från trailern, är det gissningsvis så att Jaime får stå till svars för det han har gjort. Han kallas ju för Kingslayer, men det pikanta i den titeln är ju att det var Daenerys Targaryens far som Jaime dödade. 

Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister på en bild från sista säsongen av ”Game of thrones”, som i Sverige sänds på HBO Nordic och C More. Foto: Helen Sloan/HBO

Samtidigt lär många i Winterfell vara nyfikna på vad Jaime har att säga om sin syrra, Cersei Lannister, som för övrigt inte syns på någon av de nya bilderna. ”Game of thrones” har i sin sista säsong visserligen minskat antalet platser där handlingen utspelar sig, eftersom så många är samlade på en och samma plats. Däremot är det inte troligt att andra avsnitt bara utspelar sig i norr, då det tredje förväntas innehålla superstriden mellan de levande och döda och därför helt koncentreras till Winterfell.  

Annat att ta med sig från bilderna är att det äts en hel del, och att John Bradley verkar få ytterligare en fin scen; på en av bilderna syns han som Samwell Tarly (John Bradley) i säng tillsammans med sin adopterade son samt Gilly (Hannah Murray). 

Det finns även en bild på Grey Worm (Jacob Anderson) and Missandei (Nathalie Emmanuel), som säkerligen ska säga något om att flera av rollfigurerna kommer uttrycka sina känslor för varandra, i och med att de är medvetna vad som väntar när natten kommer. 

Bäst ändå: Lyanna Mormont (Bella Ramsey) i rustning, redo för strid. 

Det andra avsnittet i ”Game of thrones” sista säsong blir tillgängligt 22 april på HBO Nordic och C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det det senaste om ”Game of thrones” sista säsong

Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO
Foto: Helen Sloan/HBO

GAME OF THRONES” SISTA SÄSONG

# Hade premiär 15 april på HBO Nordic och C More i Sverige. Tv-serien baseras på George R.R. Martins romaner som samlas under namnet ”Sagan om is och eld”

# På rollistan: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie, Kristofer Hivju, Isaac Hempstead-Wright, Liam Cunningham, Pilou Asbæk, Carice van Houten, Iain Glen, Alfie Allen, John Bradley, Conleth Hill, Nathalie Emmanuel med flera.

# ”Game of thrones” åttonde och sista säsong är på sex avsnitt. David Nutter regisserar tre av dem, Miguel Sapochnik två och seriens upphovsmän Dan Weiss och David Benioff det allra sista avsnittet. Inspelningen av säsongen började i oktober 2017 och avslutades i juli 2018.