Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Viaplay gör dokumentärserien ”Svenska synden” om Berth Milton Jr – premiär 17 maj

”Svenska synden” är en ny dokumentärserie på Viaplay om Berth Milton Jr. Premiär 17 maj. Foto: NENT Group

”Svenska synden” är en dokumentärserie om Berth Milton Jr. Nu bekräftar NENT Group att den har premiär 17 maj på Viaplay. 

Viaplay bekräftar nu ”Svenska synden”, en ny dokumentärserie på fem avsnitt om Berth Milton Jr. 

I ett pressmeddelande från NENT Group går det att läsa att serien berättar ”historien om porrkungens uppgång och fall” samt att tittaren på nära håll får ”följa Berth Miltons kamp för upprättelse.”

”Allt du hört om mig de senaste 20 åren är lögner. Jag vill inte bli sedd som skattesmitare, jag vill rentvå mitt namn”, säger Berth Milton Jr. i samma pressmeddelande.

Jasper Lake, från produktionsbolaget Jarowskij, är den som har gjort dokumentärserien och han ska ha fått tillgång till Berth Milton Jr., bland annat i bostaden på Mauritius, där Milton ”under den tropiska solen börjar förbereda sin jakt på upprättelse”. 

Berth Milton Jr noterade sitt bolag Private på Nasdaq-börsen 1999. Han badade i pengar. Kort därefter började problemen, som bland annat innebar att Skatteverket krävde honom på nästan en halv miljard kronor i obetalade skatter. 

Fredrik Ljungberg, programdirektör för Viaplay på Nordic Entertainment Group, säger i en kommentar: 

”Vi vill berätta starka historier och det här är en otrolig fascinerande och mörk berättelse om en nutidshistoria som snurrat över världen under 20 års tid. Miltons anklagelser har dessutom trådar in i nästan alla bärande svenska samhällsinstitutioner. Men det är även en studie i ett människoöde och hur han blivit påverkad av sin uppväxt som barn i en dysfunktionell familj.”

”Svenska synden” har premiär 17 maj på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier