Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix: Så många har sett ”Triple Frontier”, ”The Umbrella Academy” och ”The Highwaymen”

Woody Harrelson och Kevin Costner på en bild från Netflix originalfilm ”The Highwaymen”. Foto:Hilary B Gayle/Netflix

Nu är Netflix nära 150 miljoner användare. I företagets senaste kvartalsrapport avslöjas även hur många användarkonton som ”sett” filmerna ”Triple Frontier” och ”The Highwaymen” samt serien ”The Umbrella Academy”.

Netflix fortsätter att växa. .

I företagets senaste kvartalsrapport går det att läsa att streamingtjänsten är nära att passera en ny gräns: nu är det 148,9 miljoner användarkonton som betalar för tjänsten, vilket är en ökningen med 9,1 miljoner under första kvartalet 2019.

7,86 miljoner av dessa nya konton är vad Netflix kallar internationella, det vill säga inte från USA, vilket förklarar Netflix fortsatta storsatsning i bland annat Europa och Asien.

Som bekant har Netflix länge varit hemliga med hur många som tittar på det innehåll som finns på streamingtjänsten.

I takt med att antalet serier, filmer, dokumentärer och andra typer av program ökat, har det skapat en oro hos exempelvis kreatörer att deras innehåll ska begravas på grund av den stora och ständigt ökande volymen på Netflix.

Men sedan årsskiftet verkar Netflix mer och mer släppa på hemlighetslocket.

”The Umbrella Academy” är en ny tv-serie på Netflix baserad på serietidningen med samma titel av Gerard Way och Gabriel Bá. Ellen Page (på bilden) gör en av huvudrollerna. Foto: Christos Kalohoridis/Netflix

Det började i januari när streamingtjänsten i kvartalsrapporten för sista delen av 2018 påstod att Susanne Biers film ”Bird Box” med Sandra Bullock hade setts av 80 miljoner användarkonton under filmens fyra första veckor på Netflix.

Samtidigt meddelades att ”Sex eduction” med Gillian Anderson och Mikael Persbrandt förväntades landa på 40 miljoner konton under seriens första tillgängliga månad. Samma antagande gällde för tv-serien ”You”, där Penn Badgley, känd från ”Gossip girl”, spelar huvudrollen.

Med dessa siffror gäller följande brasklapp: För ”Bird box” och andra filmer måste användarkontot ha sett åtminstone 70 procent av filmen för att räknas, medan det för serierna räcker med 70 procent av första avsnittet.

Om Netflix har räknat på samma sätt när det gäller de siffror som släpps i rapporten för första kvartalet 2019 är i skrivande stund inte bekräftat, samtidigt det går att förutsätta att samma regler gäller nu som då.

Netflix menar i alla fall att man har en ”stor hit” i ”The Umbrella Academy”, tv-serien som baseras på  Gerard Ways och Gabriel Bás serietidning och har Ellen Page, Mary J. Blige, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Adam Godley och Kate Walsh i rollistan.

45 miljoner användarkonton ska ha sett serien under de fyra första veckorna på Netflix och ”The Umbrella Academy” har förnyats för en andra säsong. 

Ben Affleck på en bild från ”Triple Frontier”, en originalfilm på Netflix som hade premiär 13 mars 2019. Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix

När det gäller originalfilmer är det actiondubbelmackan ”Triple Frontier” med bland andra Ben Affleck, Oscar Isaac och Charlie Hunnam samt ”The Highwaymen” med Kevin Costner och Woody Harrelson som Netflix nämner i kvartalsrapporten.

Den förstnämnda ska ha setts av 52 miljoner användarkonton under de första fyra veckorna, medan ”The Highwaymen” förväntas landa på 40 miljoner användarkonton under filmens första månad på streamingtjänsten.

I kvartalsrapporten nämns även att dokumentären ”Fyre: The Greatest Party That Never Happened” sågs av 20 miljoner användarkonton under första månaden och att dokumentärserien ”Our Planet”, som hade premiär 5 april, förväntas ses av 25 miljoner användarkonton under första månaden.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix