Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Fixa bröllopet” prisas – SVT:s tv-program vann en Emmy

”Fixa bröllopet” med Alexander och Caroline Hermansson vann en Emmy på International Emmy Kids Awards 2019. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

”Fixa bröllopet” med Alexander och Caroline Hermansson prisas. SVT:s tv-program vann kategorin non-scripted entertainment på årets International Emmy Kids Awards. ”Vi nyper oss i armen”, säger programledarna. 

SVT:s och Barnkanalens populära tv-program ”Fixa bröllopet” vann på tisdagskvällen svensk tid en internationell Emmy. 

På årets International Emmy Kids Awards tog serien, där Alexander och Caroline Hermansson är programledare, hem kategorin non-scripted entertainment och segrade därmed över brittiska ”Ali A’s supercharger”, brasilianska ”The Voice Kids” och ”Little masters” från Kina.

”Vi är så glada, att vinna en Emmy är det roligaste som har hänt oss på vårt stora teveäventyr”, säger Alexander och Caroline Hermansson efter galan i Cannes.

Safa Safiyari, chef för SVT:s barnutbud, i en kommentar: 

”Att ”Fixa bröllopet” vinner en Emmy, det finaste priset i tv-världen, är ett kvitto på att SVT producerar barnprogram i världsklass.”

I ”Fixa bröllopet” är det barnen som bestämmer hur deras föräldraras bröllop ska se ut – något som föräldrarna inte har en aning om förrän bröllopsdagen.

Programledarna Alexander och Caroline Hermansson hjälper til och barnen får välja kostym, plats, bröllopstårta och transport för bröllopet. Innan det är dags att säga ja måste föräldrarna även klara ett antal utmaningar som barnen har bestämt. 

Petter Bragée, SVT:s programchef i SVT menar att ”Fixa bröllopet” är ett tv-program med ”en lite skruvad premiss”. 

”Men vad som uppstår är en fantastisk hyllning till barns kreativitet. Och dessutom alltid stora äkta känslor. Att se vuxna utklädda till schackpjäser eller vampyrer gråta av lycka över sina barn är kort sagt hjärtevärmande bra teve.”

Freemantle producerar ”Fixa bröllopet”. Producent är Tomas Tomas Schubert med Björn Östlund på SVT Malmö är programmets projektledare.

SVT har tidigare varit nominerat till Kids Emmy med ”Labyrint” (2014) och ”Vår restaurang” (2018). 20015 vann ”Wild kids” en Kids Emmy i samma tävlingsklass som ”Fixa bröllopet” nu segrade i.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program