Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Killing Eve” med Sandra Oh och Jodie Comer förnyas – klart med säsong 3

Jodie Comer och Sandra Oh på en bild från ”Killing Eve”. Nu är det klart att tv-serien, som sänds på HBO Nordic i Sverige, får en tredje säsong. Foto: BBC America/HBO Nordic

”Killing Eve” förnyas. Serien med Sandra Oh och Jodie Comer i huvudrollerna får en tredje säsong. 

Kort efter säsongspremiären kom beskedet: det blir mer ”Killing Eve”. 

Serien återvänder alltså för en tredje runda, men nu med en ny showrunner. Brittiska manusförfattaren Suzanne Heathcote (”Fear the Walking dead”) tar över stafettpinnen från Emerald Fennell (säsong 2) som i sin tur fick den av Phoebe Waller-Bridge (säsong 1 och seriens upphovsperson). Sally Woodward Gentle, som samarbetade med Fennell under den nu pågående andra omgången, blir exekutiv producent för seriens tredje säsong. 

I Sverige är det HBO Nordic som sänder ”Killing Eve”. 

”Killing Eve” baseras på Luke Jennings böcker om yrkesmördaren Villanelle. I serien jagas hon av säkerhetsagenten Eve i vad som beskrivs som en ”dödlig katt och råtta-lek som inte liknar någon spionhistoria tittarna har sett”.

När ”Killing Eve” börjar har Eve (Sandra Oh, känd framför allt från ”Grey’s Anatomy”) ett för henne tråkigt skrivbordsjobb på MI5. Hon har misstankar om att det finns en okänd kvinnlig yrkesmördare som använder Europa som sin egen lekplats. Ingen tror henne.

Tittarna är däremot medvetna om att denna skickliga mördarmaskin är Villanelle (Jodie Comer), en psykopat utan ett uns empati.

I seriens första säsong medverkade Kim Bodnia, känd från ”Bron”, i en för handlingen betydande roll. I den fasta ensemblen finns också Fiona Shaw. Ny i säsong 2: Henry Lloyd-Hughes, Shannon Tarbet, Nina Sosanya, Edward Bluemel och Julian Barratt.

”Killing Eve” säsong 2 börjar kort efter händelserna i första säsongsavslutningen. Vidare: ”Villanelle har försvunnit, och Eve försöker handskas med om kvinnan hon knivhuggit fortfarande lever eller har dött. Eve måste hitta Villanelle innan någon annan gör det.. men, oturligt nog, är hon inte den enda som letar efter henne”. 

”Killing Eve” säsong 2 hade svensk premiär 8 april på HBO Nordic. Ännu finns inget premiärdatum för seriens tredje säsong. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier