Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”The Rain” med Alba August fortsätter – då har säsong 2 premiär på Netflix

Lucas Lynggaard Tønnesen och Alba August på en bild från ”The Rain”. Seriens andra säsong har premiär 17 maj på Netflix. Då är även Evin Ahmad med i avsnitten. Foto: Netflix

”The Rain” med Alba August och Evin Ahmad är snart tillbaka med nya avsnitt. Den 17 maj har säsong 2 premiär på Netflix. 

”The Rain” var Netflix första nordiska originalserie. I maj förra året kom beskedet att det blir fler avsnitt, och nu meddelar Netflix att säsong 2 har premiär 17 maj. 

I ett tidigare pressmeddelande har följande gått att läsa om handlingen i de nya avsnitten: ”Efter flykten från Apollon och sin pappa, tar säsong två av The Rain vid i Simones jakt på ett läkemedel som kan rädda Rasmus från viruset som tagit över hans kropp. När viruset börjar förändras inom honom börjar de dock undra om viruset verkligen är farligast mot Rasmus, eller om det är Rasmus som är ett hot mot världen.”

I första säsongen av ”The Rain” spelade Alba August huvudrollen, medan Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle och Johannes Bah Kuhnke fanns på rollistan. Flera av skådespelarna, med Alba August i spetsen, är med i nya säsongen. 

Sedan tidigare är det även bekräftat att svenska skådespelaren Evin Ahmad gör en av rollerna i ”The Rain” säsong 2. Hon får sällskap av Clara Rosager (”One-Two-Three Now!”, ”Journal 64”) och Natalie Madueño (”Follow the Money, Life Hits”).

Miso Film producerar ”The Rain” med Jonas Allen och Peter Bose som exekutiva producenter. Jannik Tai Mosholt är seriens upphovsman och manusförfattare. 

”The Rain” säsong 2 har premiär den 17 maj på Netflix 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier