Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Viaplay gör serie av fyra Roslund & Hellström-böcker: ”Box 21” har premiär 2020, Leonard Terfelt gör huvudrollen

Viaplay för tv-serie av fyra böcker skrivna av Roslund & Hellström. Först ut är ”Box 21”, som har premiär 2020. På bilden, från vänster: Simon J. Berger, Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Anders Roslund. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Leonard Terfelt, Mimosa Willamo och Simon J. Berger spelar huvudrollerna när Viaplay göra tv-serie av fyra av Roslund & Hellströms böcker. Den första, ”Box 21”, regisseras av Mani Maserrat och har premiär 2020. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group berättar att man, tillsammans med produktionsbolaget Miso Film, gör tv-serie av fyra av Anders Roslunds och Börge Hellströms romaner. 

Först ut är ”Box 21”, som har planerad premiär 2020 på Viaplay. Huvudrollen, kriminalkommissarie Ewert Grens, spelas av Leonard Terfelt och ska filmas i Rumänien och Sverige. 

Anders Roslund säger i en kommentar: 

”Jag har burit Ewert Grens inom mig i 20 år, jag tror ju nästan att han lever. Det är en lyx och ynnest att få se karaktärerna som jag och Börge har kämpat med möta ännu en ny publik.”

I samma pressmeddelande går följande att läsa om handlingen: ”I ”Box 21” berättar de historien om Lydia och Alena, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem.

Vidare om handlingen: ”I ”Box 21” vävs flickornas livsöden samman med andra berättelser i en allt intensivare utveckling med sitt epicentrum på Södersjukhusets bårhus, där någon tar både levande och döda som gisslan. Mitt i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens, som ställs inför svåra frågeställningar om vilka som är de verkliga offren i det dödliga dramat.”

”Box 21” regisseras av Mani Maserrat. Dennis Magnusson, Stefan Thunberg och Anders Roslund har skrivit seriens manus. Utöver Leonard Terfelt är det även bekräftat att Mimosa Willamo gör rollen som rollfiguren Mariana Hermansson och att Simon J. Berger spelar Tobias Nordwall. I övriga roller finns Joakim Sällquist, Sandra Andreis och Ellen Jelinek. 

Alexander Bastin, SVP & Head of Viaplay and Viafree på NENT Group, säger i en kommentar: 

”Det är otroligt spännande och hedrande att vi får gestalta den här ikoniska bokserien som har lästs av miljoner människor över hela världen. Att vi tillsammans med Miso Film lyckats säkra rättigheterna till Roslund & Hellströms böcker visar också vilken attraktiv position Viaplay har tagit som Skandinaviens ledande producent av originalserier, och vi är väldigt glada över att fortsätta driva svensk crime framåt i och med detta projekt.”

Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung är producenter för ”Box 21”, som har premiär 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier