SPOILER ALERT

”Playa del Sol” gör comeback – ny säsong har premiär i Kanal 5 hösten 2019

Henrik Hjelt spelar huvudrollen när ”Playa del Sol” gör comeback med nya avsnitt hösten 2019 i Kanal 5 och Dplay. Richard Ulfsäter medverkar också i de nya avsnitten. Foto: Nils Petter Nilsson

Mer än ett decennium efter debuten: ”Playa del Sol” får en ny säsong. Till hösten är det premiär för nya avsnitt i Kanal 5 och på Dplay. ”Det är ett av de program jag är mest stolt över i min karriär”, säger Peter Settman. 

”Playa del Sol” får nytt liv. Peter Settman, som är en av upphovsmännen, och hans produktionsbolag Brain Academy har nu börjat spela in nya avsnitt av serien, som hade urpremiär 2007 i SVT. 

Den nya säsongen kommer sändas i Kanal 5 och Dplay med premiär hösten 2019. Henrik Hjelt gör återigen huvudrollen som rollfiguren Mårten, medan Richard Ulfsäter spelar reseledaren Steffen. 

Henrik Hjelt säger i en kommentar:

”Jag lämnade Stockholm som Henrik och landade på Gran Canaria som Mårten. Jag hittade honom direkt under palmerna vid poolen. Det komiska är att det gör svenska turister också! De hälsar på mig som Mårten, vilket visar på igenkänning och att folk kommer ihåg ”Playa del sol” – tio år efter att senaste säsongen sändes.”

Peter Settman regisserar ”Play del Sol”, som gör comeback hösten 2019 i Kanal 5 och på Dplay. Foto: Ylwa Yngvesson

I ett pressmeddelande som förväntas skickas ut under fredagen går det att läsa att serien ”återvänder till Gran Canaria där resebyrån Shines konflikträdda platschef, Mårten, driver stället med försiktig hand. Tiden har i princip stått stilla och betygen har sedan länge dalat. När huvudkontoret hotar med avsked och möjlig nedstängning, bestämmer sig Mårten för att Shines ska få tillbaka sin forna glans. Hans brokiga skara kollegor är beredda att backa sin platschef till varje pris.”

Peter Settman kommer regissera de nya avsnitten tillsammans med Daniel Ottosson. Per Gavatin, Gustaf Skördeman, Sara Young, Jörgen Lötgård, Johan Hedberg, Camilla Fågelborg samt Settman och Ottosson är gänget som skrivit manus.

Peter Settman säger att ”Playa del Sol” är ”ett de program jag är mest stolt över i min karriär” och fortsätter: 

”Därför känns det extra kul att Kanal 5 och Dplay plockar upp serien igen. Att få jobba med Henrik Hjelt & co igen är fantastiskt och de nya avsnitten blir så bra.”

”Playa del Sol” hade premiär 2007 i SVT och seriens första avsnitt sågs av fler än 2,3 miljoner tittare. Seriens andra säsong sändes 2009.

De nya avsnitten produceras av Peter Settmans produktionsbolag Brain Academy och har premiär hösten 2019 i Kanal 5 och Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier