Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Claire Danes make Hugh Dancy i ”Homeland” – så blir seriens sista säsong

Claire Danes som Carrie Mathison ”Homeland”. Tv-seriens sista säsong förväntas ha premiär under senare halvan av 2019. Foto: Antony Platt/Showtime

Claire Danes får sällskap av maken Hugh Dancy i ”Homeland” säsong 8. Samtidigt avslöjas fler detaljer om handlingen i seriens sista tolv avsnitt. 

Familjen samlas i sista säsongen av ”Homeland”. I de nya avsnitten medverkar nämligen Claire Danes make Hugh Dancy i en gästroll som politisk konsult i Washington.

Rollfiguren, som fått namnet John Zabel och som beskrivs som ”smart och slug” arbetar nära den amerikanska presidenten (Beau Bridges) och uppges bli ett slags motståndare till Saul Berenson (Mandy Patinkin). 

Inspelningen av ”Homelands” åttonde och sista säsong har börjat i Marocko. Premiär för de nya avsnitten är det senare i år. 

Det som är känt om handlingen: Carrie Mathison återhämtar sig efter flera månader i fängelse i Ryssland. Såren läker, men hennes minne har skadats. Samtidigt har Saul skickats iväg till Kabul för att försöka mäkla fred med Talibanerna och trots Carries skador ber han henne att följa med ”in i lejonkulan en sista gång”. 

Hugh Dancy är bland annat känd från tv-serier som ”Hannibal”, ”The Big C” och ”The Path”. ”Homeland” blir första gången som Dancy och Danes jobbar tillsammans sedan filmen ”Evening”, vilket var den inspelning som det numera gifta paret träffades för första gången. 

Det var i augusti förra året som Showtime bekräftade att ”Homeland” ska läggas ner. Då var det redan klart att seriens mångåriga manusarkitekt Alex Gansa skulle lämna serien efter säsong 8. Under våren sa dessutom Claire Danes att de kommande avsnitten blir ”troligtvis blir mina sista”. 

– När säsong sju tar slut står alla schackpjäser på rätt plats så det kan bli en ordentligt final för den här historien som vi berättar, har Alex Gansa tidigare sagt till Entertainment Weekly samtidigt som han menade att sista säsongen av ”Homeland” ska koncentreras kring ”seriens emotionella hjärta”.  

Från början var tanken att ”Homeland” säsong 8 skulle ha premiär till sommaren, men seriens inspelning senarelades och därmed även premiären. Numera gäller hösten alternativt vintern 2019. I Sverige sänds ”Homeland” i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om sista säsongen av ”Homeland”