Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Pernilla Månsson Colt gör nytt tv-program i SVT – så här blir ”Mästerskaparna”

”Mästerskaparna” är ett nytt tv-program i SVT med premiär hösten 2019. På bilden: programledaren Pernilla Månsson Colt, huvuddomaren Samir Ali Fält och de tävlande. Foto: Mastiff/SVT

SVT gör ett nytt tv-program med Pernilla Månsson Colt som programledare. ”Mästerskaparna” har premiär hösten 2019. ”Det känns kul att göra ett hantverksprogram som faktiskt tar designen in i 2020-talet”, säger Pernilla Månsson Colt. 

Det är i ett pressmeddelande som SVT bekräftar att inspelningen av ”Mästerskaparna” har börjat. I tv-programmet ska amatörhantverkare tävla i hantverksskicklighet och formgivning. Huvuddomare är designern Samir Alj Fält. 

I samma pressmeddelande går att läsa: ”I programmet lyfts det handgjorda, rustika och den svenska hantverkstraditionen fram och sätts i ett modernt sammanhang. De tävlande utmanas i att bli den som kan uttrycka sig bäst i material som keramik, papper, läder, smide och trä, och bedöms både som hantverkare och formgivare”. 

Pernilla Månsson Colt säger i en kommentar: 

”Det är fantastiskt kul att följa de tävlande och deras kreativa idéer. Själv är jag en amatör i alla grenar men jag lär mig saker hela tiden i det här programmet! Det känns kul att göra ett hantverksprogram som faktiskt tar designen in i 2020-talet.”

”Mästerskaparna” spelas in under våren och produceras av Mastiff. SVT:s projektledare Johan Liljeroth säger:

”Det är väldigt roligt att vi med ”Mästerskaparna” äntligen kan förena det stora intresset för de traditionella hantverkskonsterna med ett spännande tävlingsprogram. Här får hantverksentusiaster från hela Sverige visa prov på om de har vad som krävs för att bli Årets Mästerskapare.”

”Mästerskaparna” har premiär hösten 2019 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program