Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer ”Hjem till jul” – ny norsk originalserie med Ida Elise Broch, Felix Sandman

Netflix har beställt en ny norsk originalserie, ”Hjem til jul”, från Per-Olav Sørensen. Huvudrollen spelas av Ida Elise Broch. Foto: Netflix

Netflix har beställt en ny norsk originalserie med titeln ”Hjem til jul”. Ida Elise Broch spelar huvudrollen, Felix Sandman finns i ensemblen och Per-Olav Sørensen regisserar. 

Netflix fortsätter beställa norskt. 

Nu meddelar streamingtjänsten att originalserien ”Hjem til jul” har fått grönt ljus – produktionsstart var det nu i mars i norska Røros. 

I ett pressmeddelande går följande att läsa om handlingen: ”Vid 30 års ålder är Johanne den enda personen bland vänner och familj som står utan partner. Efter ständiga kommentarer kring hennes ensamma liv och samhällets förväntningar på den perfekta julfamiljen startar Johanne en 24-dagars jakt på en partner att ta med hem till jul.”

Per-Olav Sørensen regisserar serien, i vilken Ida Elise Broch, känd från ”Lilyhammer” och ”Det tredje Øyet”, spelar huvudrollen som Johanne.

I ensemblen finns även Felix Sandman, artist och en av huvudrollsinnehavarna i ”Störst av allt”, Netflix första svenska originalserie, som  Sørensen också regisserar. 

På rollistan finns dessutom Kingsford Sayor och Mads Sjøgård Pettersen samt Ghita Nørby, Christian Ruud Kallum, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Iselin Shumba, Ulrikke Døvigen, Samantha Gurah, Bjørn Skagestad, Helga Guren, Ragnhild Myntevik, Nader Khademi, Hkeem, Henrik Horge, Ole Christoffer Ertvaag, Line Verndal, Stian Blipp, Sofie Frøysaa, Herbert Nordrum, Jakob Schøyen Andersen, Sajid Malik, Audun Sandem and Rebekka Nystabakk.

Tesha Crawford, Director International Originals Northern Europe på Netflix, säger i en kommetar: 

”Vi är spända över den här roliga, kvinnoledda historien då vi tror att generella teman som kärlek, ambition och kampen med förväntningar, speciellt kring jul, kommer att gå i linje med vår publik i Norden och resten av världen. Det är en stor ära att arbeta med så många begåvade personer från hela Norden och vi är glada att fortsätta vårt samarbete med Per-Olav Sørensen.”

Ida Elise Broch spelar huvudrollen i ”Hjem till jul”, som Per-Olav Sørensen regisserar. Foto: Netflix

Per-Olav Sørensen i en kommentar: 

”Med denna extremt begåvade grupp av skådespelare och författare ser vi väldigt mycket fram emot att skapa en dramakomedi till jul. Förhoppningsvis kommer det att ge publiken en feelgood-känsla, något att skratta åt och förhoppningsvis även något att tänka på. Det är också väldigt roligt att arbeta med Netflix ännu en gång kort efter att ha avslutat ”Störst av allt”.”

”Hjem Til Jul” är regisserad av Per-Olav Sørensen och medregisserad av Anna Gutto. Manusförfattare är Miriam Larsen, Mattis Herman Nyquist, Julie Skaufel, Fredrik Høyer och Sørensen med inspiration från en idé av Amir Shaheen och Kristian Andersen. 

Serien produceras av Trond Kvernstrøm, Christian Steen och Anders Tangen vid The Oslo Company.

Ännu finns inget premiärdatum för ”Hjem Til Jul” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier